SJU Suceava a fost reacreditat. Urmează să fie anunţat punctajul obţinut în urma evaluării

SJU Suceava a fost reacreditat. Urmează să fie anunţat punctajul obţinut în urma evaluării

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a transmis că unitatea suceveană a fost reacreditată, iar punctajul obţinut în urma evaluării ar urma să fie comunicat în cursul lunii noiembrie.

Ardeleanu a spus că deja au început să se deruleze toate etapele ulterioare evaluării în vederea acreditării, respectiv aplicarea noilor indicatori, iar anumite rapoarte şi situaţii se realizează în mod ritmic, astfel încât la viitoarea evaluare aceste raportări să existe.

El a mai spus că în condiţiile în care se ştie că spitalul a fost reacreditat, fără a se cunoaşte însă calificativul şi punctajul, unitatea se află într-o altă etapă de raportări, iar săptămânal este efectuată o analiză “foarte profundă” şi ritmică a noilor indicatori introduşi cu ocazia acreditării.

“După cum ştiţi, noi am fost foarte curajoşi, pentru că aceşti indicatori s-au introdus în iulie şi noi deja în august ni-i asumasem şi am putut ieşi cu ei la acreditare”, a menţionat medicul sucevean.

El a explicat că, periodic, sunt analizaţi indicatorii realizaţi de fiecare secţie în parte, pornind de la indicele de case mix şi costurile de asistenţă medicală pe fiecare medic al secţiei, până la indicele de utilizare a paturilor sau analiza procentului cheltuielilor alocate asistenţei medicale acordate în ATI şi în secţia respectivă din bugetul total al secţiei.

“Se pare că abia acum ne apropiem ca standarde de judecare a asistenţei medicale de standardele ţărilor mai dezvoltate decât noi, astfel încât abia acum devenim mai comparativi, adică putem compara lucrurile identice dintr-o parte cu cele din cealaltă parte. Aceste analize vor continua la fiecare două săptămâni, cu alte secţii ale spitalului, astfel încât, pe rând, secţiile vor trece prin acest filtru şi vor fi judecate mai obiectiv decât erau înainte”, a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: