Master Plan Turism Suceava:

„Bucovina – Regiune Gastronomică Europeană”, Centru Naţional pentru Revitalizarea Tradiţiilor la Ciocăneşti şi clase de învăţământ dual pentru servicii în turism

Master Planul de Turism pentru judeţul Suceava, care va sta la baza dezvoltării acestui sector şi la susţinerea unor proiecte care să fie finanţate cu fonduri europene, prevede, între altele, dezvoltarea turismului durabil, dar şi dezvoltarea resurselor umane în sectorul turistic.

 Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că în urma consultării autorităţilor judeţene sucevene cu operatori, asociaţii şi specialişti în turism din judeţ, au fost identificate mai multe programe care ar urma să fie propuse pentru finanţare cu fonduri europene ce au fost incluse în proiectul de strategie turistică a judeţului.

 Astfel, pentru dezvoltarea resurselor umane în turism este propus proiectul „Învaţă în Bucovina”, de organizare de clase de învăţământ dual, şi prevede organizarea de cursuri, seminarii, aplicaţii practice de instruire sau formare agenţi turism, hotelieri etc.

 În ceea ce priveşte susţinerea dezvoltării turismului durabil, se propune ca Bucovina să devină pol de dezvoltare turistică, ceea ce presupune creşterea competitivităţii sectorului turistic din judeţul Suceava prin asocierea actorilor din sectorul public şi din cel privat, care îşi desfăşoară activitatea în turism, dar şi în sectoarele conexe acestuia, şi prin implementarea unor proiecte comune, complementare celor incluse în strategiile locale de dezvoltare, a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, obiectivele specifice luate în vedere sunt modernizarea infrastructurii rutiere specifice, creşterea numărului de pasageri procesaţi pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi înfiinţarea, în municipiul Suceava, a unui centru pentru pregătirea persoanelor în domeniul turismului.

 Un alt proiect este „Bucovina – Regiune Gastronomică Europeană”, care presupune valorificarea gastronomiei locale prin promovarea şi conştientizarea în rândul populaţiei şi turiştilor a specificului şi beneficiilor preparatelor atât din bucătăria tradiţională, cât şi din cea actuală.

Pentru agroturism şi servicii integrate se propune asocierea de pensiuni în vederea promovării de start-up-uri.

 În documentul strategic se mai prevede promovarea diferitelor forme de turism, promovarea turismului comercial şi de afaceri, turismul de weekend, turismul de sănătate şi turismul de familie.

 Totodată, se mai propune înfiinţarea unui Centru Naţional pentru Revitalizarea Tradiţiilor la Ciocăneşti, ale cărui obiective ar fi protejarea, revitalizarea şi promovarea meseriilor şi îndeletnicirilor tradiţionale şi susţinerea celor care le practică şi realizarea unei clădiri pentru ateliere meşteşugăreşti în Ciocăneşti. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: