Transporturi ilegale de lemn descoperite de poliţiştii suceveni

Sâmbătă dimineaţă, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control, pe raza comunei Păltinoasa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Stulpicani, care transporta cherestea. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal cantitatea de aproape 3,4 mc lemn de lucru – cherestea, de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, marfa transportată a fost confiscată şi predată în custodie personalului silvic, iar autoutilitara a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

Pe parcursul aceleiaşi zile, un alt echipaj de poliţie a oprit pentru control pe drumul forestier „Blidăriţa” din comuna Arbore autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 47 de ani, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea din documentele prezentate de conducătorul auto, echipa de control a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta cu aproape 3 mc mai mult material lemnos, din specia fag, decât cea stipulată în documente. Amenda pentru şofer a venit ca de la sine, iar surplusul, confiscat imediat şi predat în custodia Ocolului Silvic Solca.

Fără lemnul cărat a rămas şi un tânăr de 25 de ani, din comuna Bălcăuţi, după ce camionul condus de acesta a fost tras pe dreapta de o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, ce acţiona pe DN 17A, în comuna Dorneşti. Şoferul nu avea asupra sa niciun act necesar potrivit legislaţiei în vigoare pentru transport, fapt pentru care a primit şi el o amendă de câteva mii de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: