Şcoala Profesională Specială Câmpulung a mai câştigat un proiect Erasmus

Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc a câştigat un proiect de mobilitate Erasmus +, intitulat „Strategii moderne şi neconvenţionale în educarea şi integrarea copiilor cu CES” (cerinţe educative speciale); durata derulării proiectului este de un an.

Proiectul presupune mobilitatea a şase cadre didactice din instituţie (un profesor din învăţământul primar, un profesor educator, un profesor psihopedagogie specială, un profesor psiholog şi doi profesori de la învăţământ profesional) în trei locaţii diferite: Roma, Grottaferrata (Italia) şi Tochni (Cipru), pe o durată de o săptămână fiecare.

Principalul obiectiv al proiectului este formarea celor şase cadre didactice din unitate în centre de formare recunoscute la nivel european, în vederea îmbunătăţirii nivelului profesional de pregătire, precum şi abordarea neconvenţională a unor teme de actualitate cu care se confruntă elevii cu CES: incluziune socială, comportament agresiv, dezvoltare personală.

Mai mult decât atât, cursurile din Italia – Interactive ICT-based and Web Tools for an Effective Blended, Flipped and Cooperative Learning şi Group Dynamics and Social Skills in the Classroom – precum şi cel din Cipru – Drama Preventing Violence at School – urmăresc însuşirea unor tehnici, instrumente şi metode interactive moderne în activitatea cu elevii cu CES, dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice de stimulare şi îmbunătăţire a relaţiilor interumane în rândul elevilor, îmbunătăţirea competenţelor digitale, lingvistice şi de relaţionare a cadrelor didactice selectate, precum şi dezvoltarea identităţii cetăţeniei active europene.

www.romanidecentenar.ro

În acest context, instituţia îşi îndeplineşte menirea de a oferi şanse egale pentru toţi copiii cu dizabilităţi. De asemenea, experienţa acumulată va conduce la crearea, în interiorul unităţii, a unui mediu dinamic, motivant şi deschis către nou, elevii fiind de fapt beneficiarii direcţi în tot acest demers.

(Prof. ANDREEA BEDRULEA, Şcoala Profesională Specială)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: