Prozatoarea suceveană Ozana Ciobanu, invitata Clubului de lectură „Institutul Blecher” din Bucureşti

 Tânăra prozatoare Ozana Ciobanu, din Suceava, a fost invitata Clubului de lectură „Institutul Blecher” din Bucureşti, alături de prozatoarea Lavinia Branişte.

Întâlnirea s-a desfăşurat în „Tramvaiul 26”, o locaţie culturală recunoscută în mediul literar din întreaga ţară. Moderatorul întâlnirii a fost poetul, traducătorul şi publicistul Claudiu Komartin, iniţiatorul şi coordonatorul Clubului de lectură, redactor-şef al revistei „Poesis internaţional” şi al Casei de Editură „Max Blecher”.

La întâlnire a participat poeta şi traducătoarea Anastasia Gavrilovici (de asemenea suceveancă – n. red.), fostă membră a Clubului de Poezie Alecart, în prezent masterand CESI – Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii.

Ozana Ciobanu a citit proza scurtă „Helas!”, lucrare premiată la Concursul „Max Blecher”. Cei prezenţi au apreciat forţa imaginativă a autoarei, într-un text în care fantasticul de bună calitate explodează peste lumea senzorială concretă. O proză modernă complexă, al cărei limbaj transgresează registre stilistice deosebit de variate, amintind de nume de referinţă din proza actuală.

www.romanidecentenar.ro

Ozana Ciobanu este studentă în anul II la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. A absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş”. Este membră a Clubului „Alecart”. Are rubrică permanentă în revista de atitudine culturală „Alecart” (cronică literară, cronică dramatică, eseu etc.). A câştigat premii la importante concursuri literare, între care Premiul „Max Blecher” la secţiunea proză a Concursului internaţional de creaţie literară „Max Blecher”.

Autoarea este o pasionată cititoare de proză contemporană, admiratoare deopotrivă a lui Haruki Murakami şi a lui Mircea Cărtărescu. Demnă de menţionat în context este şi cronica excelentă a Ozanei la studiul de peste 1000 de pagini al criticului literar Mircea Mihăieş, „Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom, 2016).

Universitatea suceveană se poate mândri cu studenţi deosebit de talentaţi, preţuiţi pentru valoarea creaţiei lor. (Prof. GHEORGHE CÎRSTIAN; foto ANA TOMA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: