Preşedintele CJ cere ca autorităţile locale să primească parte din redevenţe pentru resurse

> Austriecii, 143 de ani, au dat bani pentru dezvoltarea Bucovinei din lemnul de acolo, iar acum se centralizează la Bucureşti şi gazul metan, şi apa minerală, şi iarba

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, a declarat, sâmbătă, la Forumul Administraţiei Locale organizat la Iaşi, că parlamentarii liberali trebuie să iniţieze proiecte de lege prin care autorităţile locale să primească fonduri mai mari din cotele din impozitul pe venitul local şi să obţină şi cote din redevenţele pe resurse.

„Azi ca redevenţe ce încasăm? Pe ceva terenuri şi servicii de ale noastre, dar pe resurse nimic. Eu vorbesc despre Bucovina unde 60% din judeţ e lemn şi citesc în ziare că profitul RNP este de 80%. Nu o regie naţională trebuie să aibă monopolul. Eu cerşesc bani pentru corectare torente, pădurile sunt aici, iar profitul se concentrează la Bucureşti. Nu-i normal, nu-i moral! Austriecii, timp de 143 de ani, au găsit resursă să dea bani dezvoltării Bucovinei direct din lemnul de acolo. Noi centralizăm la Bucureşti şi gazul metan, apa minerală, iarba şi toate” a spus Flutur.

El a mai spus că parlamentarii trebuie să voteze legi prin care o parte din valoarea resurselor să revină la autorităţile locale care să nu mai stea cu mâna întinsă la Bucureşti pentru fonduri.

www.romanidecentenar.ro

Totodată, Flutur a cerut ca repartizările de fonduri pentru localităţi să fie făcute prin formulă fixă şi nu din „pixul preşedintelui de consiliu judeţean”.

„Luaţi pixul preşedintelui consiliului judeţean să împartă bani. Trebuie formule clare” a spus Flutur, care a menţionat că altfel se creează „vrajbă şi supărare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: