Potrivit unui proiect de hotărâre

Peste 900 de elevi din Suceava vor primi burse

> Cele mai multe burse de performanţă se preconizează a fi acordate unor elevi de la Liceul cu Program Sportiv

 Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţa de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind acordarea a peste 900 de burse şcolare, cele mai multe la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, în acest an vor fi acordate 906 burse şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Suceava, dintre care 56 burse de performanţă, 710 burse de merit, 17 burse de studiu şi 123 burse de ajutor social.

„Având în vedere adresele înaintate de Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Colegiul Tehnic «Samuil Isopescu», Colegiul de Artă «Ciprian Porumbescu», numărul total de burse creşte cu 22, după cum urmează: 10 burse de performanţă, 11 burse de merit şi o bursă socială. Bursele se acordă în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie” se precizează în expunerea de motive.

Cele mai multe burse, 92, vor fi acordate unor elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, dintre care 7 de performanţă, 72 de merit, 10 burse de studiu şi 3 burse sociale.

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava vor fi acordate 66 de burse, dintre care 9 de performanţă, 52 de merit şi 7 burse sociale, iar la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava vor fi acordate 65 de burse, dintre care una de performanţă, iar 64 de merit.

Cele mai multe burse de performanţă, 10, vor fi acordate unor elevi de la Liceul cu Program Sportiv. La acest liceu vor mai fi acordate 14 burse de merit.

Cele mai puţine burse vor fi acordate elevilor de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, dar şi celor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”. La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava vor fi acordate 11 burse, dintre care una de performanţă şi 10 de merit, iar la Seminarul Teologic vor fi acordate 6 burse, toate de merit.

Consiliul Local Suceava se va întruni în şedinţă săptămâna viitoare, pe 25 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: