Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur:

Noi desenăm autostrăzi cu carioca, în timp ce Ardealul le face

Când să îi ajungem din urmă? Până şi la drumul expres Bucureşti – Paşcani se licitează proiectul tehnic de un an

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, a declarat, sâmbătă, la Forumul Administraţiei Locale desfăşurat la Iaşi, că este nevoie ca vocea Moldovei să fie unită pentru proiecte cum sunt cele de autostrăzi, dacă se doreşte dezvoltarea zonei, el arătând că în timp ce în Ardeal autostrăzile se construiesc în Moldova se desenează cu carioca.

Flutur a spus că regiunea nord-est este dinamică şi că prin proiectele autorităţilor locale se dezvoltă, dar că se merge cu frâna trasă de guvern.

El a menţionat că este o competiţie între regiuni şi că, în ciuda eforturilor făcute de autorităţile locale din Moldova, zona nu se poate dezvolta fără o infrastructură rutieră rapidă.

 „Când ajungem din urmă Ardealul care face autostrăzi şi noi le desenăm cu carioca?” s-a întrebat Flutur.

El a mai spus că a participat la un miting pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, dar că a constatat că din Iaşi au venit cinci maşini şi o jumătate de autocar.

„Nu e în regulă. Dacă vrem ca vocea Moldovei să fie unită, trebuie să luptăm pentru astfel de cauze” a spus Flutur.

El a mai declarat că şi proiectul drumului expres Bucureşti – Paşcani este în întârziere.

„Vedeţi drumul expres Bucureşti – Paşcani? E un an de când se chinuie să liciteze proiectul tehnic şi nu au făcut nimic. Cum să ţinem noi pasul?! Facem 11 ore de aici până la Bucureşti cu restricţiile de viteză, iar noi vrem să ţinem pasul cu alţii. Nu-l putem ţine” a spus Flutur.

El consideră că problemele aflate în dezbaterea publică naţională nu sunt cele care să ducă la dezvoltarea acestei zone şi a subliniat că autorităţile locale nu sunt consultate pe problemele importante.

„Nu ne cere nimeni părerea pe problemele majore” a spus Flutur, care a exemplificat cu situaţia de vineri, de la Suceava, când ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că se lucrează la refacerea limitelor ariilor naţionale protejate, fără să întrebe autorităţile locale.

El a spus că autorităţile locale ar trebui întrebate dacă în zona de munte sunt incluse proprietăţile cetăţenilor în arii naturale protejate, care este impactul acestei decizii şi care vor fi compensaţiile…

„Încercăm ca în marile proiecte să fim implicaţi şi noi, administraţiile locale. Nu avem voie. Cum vrei să promovezi nişte proiecte mari fără să fie implicată administraţia locală? Drumurile Companiei Naţionale de Drumuri trec peste teritoriile noastre. Noi suntem buni numai la recepţia finală sau trebuie să îi urmărim şi să facem observaţii când dorm în lopată?” a spus Flutur.

El a menţionat că, din păcate, el este nevoit să lucreze la 10% din capacitatea pe care o are pentru că frâna e trasă de guvernul PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: