După Braşov şi Constanţa

Judeţul Suceava, pe locul trei în ţară ca număr de structuri de primire turistică

Capacitatea de cazare turistică în ţară a crescut în ultimul an cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei statistici a Institutului Naţional de Statistică în care se arată că judeţul Suceava se clasează pe al treilea loc în ţară ca număr de structuri de primire turistică.

Astfel, primele cinci judeţe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente, au fost: Braşov (955 structuri de cazare), Constanţa (838), Suceava (441), Harghita (409) şi Mureş (362). Judeţul Constanţa a deţinut cea mai mare pondere (24,4%) în totalul camerelor existente în structurile de primire turistică (exclusiv camerele din căsuţe).

Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, judeţul Constanţa a deţinut 24,5%, judeţul Braşov 8,7%, urmate de Municipiul Bucureşti cu 6,1%, Prahova şi Bihor (câte 3,7% fiecare) şi judeţul Suceava cu 3,5%.

Numărul locurilor de cazare turistică existente la 31 iulie 2017 în ţară a fost de 343,7 mii, din care cele mai multe locuri, 194,9 mii, erau în hoteluri, urmate de pensiunile agroturistice cu 44,5 mii locuri, pensiunile turistice cu 34,8 mii locuri, vilele turistice cu 15,3 mii locuri, hosteluri cu 14,2 mii locuri.

www.romanidecentenar.ro

După modul de funcţionare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, 77,8% din total camere au fost în structuri de primire turistică permanente.

Camerele cu baie sau duş au reprezentat 96,5% din totalul camerelor (exclusiv camerele din căsuţe). În taberele de elevi şi preşcolari, 57,1% din camere erau fără baie sau duş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: