La şcoli din Zvoriştea şi Mitocu Dragomirnei, cu ocazia Zilei Armatei Române

Expoziţie de arme

Asociaţia Sportivă AIRSOFT Bucovina, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Zvoriştea şi Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, va organiza, cu ocazia Zilei Armatei Române, expoziţia de armament şi dotări militare „De la Oastea cea mare la Armata română”. Acţiunea va avea loc miercuri, 25 octombrie a.c., în cele două şcoli participante.

Pentru a marca evenimentele importante din viaţa şi istoria poporului român şi pentru a aduce un element de noutate în rândul elevilor suceveni, membrii asociaţiei AIRSOFT Bucovina aduc în faţa celor mici 100 de ani de istorie militară şi vor prezenta o colecţie de arme noi.

Astfel, peste 10 clase de elevi de la Şcoala Gimnazială Zvoriştea şi Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei vor intra în lumea captivantă a evoluţiei armelor şi li se va explica traseul tehnicilor de luptă de la muschetă la Kalaşnikov.

Vor fi expuse loturi noi de replici de arme, precum AK (Kalasnikov), M4, pistoale precum Glock, Beretta, M9 şi diferite costume militare.

La Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei se află acum expoziţia „Bucovina în cel de-al Doilea Război Mondial”, ce constă în 17 tablouri reprezentative pentru această perioadă.

Evenimentul se aliniază unui proiect educativ mai amplu care îşi propune să marcheze prin activităţi extracurriculare sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918, ca sărbătoare a tuturor românilor. Seria de activităţi propuse începe cu expoziţia interactivă „De la Oastea cea Mare la Armata Română” care marchează, la 25 Octombrie, Ziua Armatei Române şi continuă cu „Ziua Naţională a României în prag de centenar” – 1 Decembrie şi 9 mai, Ziua Europei. Scopul activităţilor desfăşurate pe durata parteneriatului este dezvoltarea aptitudinilor speciale, antrenarea elevilor în activităţi instructiv-educative, cultivarea sentimentului naţional şi asumarea rolului istoriei în viaţa poporului român. Nu în ultimul rând, promovăm un stil de viaţă activ plecând de la mottoul minte sănătoasă într-un corp sănătos, precizează organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: