Elevii suceveni, cadeţi pentru o zi

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat, la 19 octombrie a.c., evenimentul „Cadet pentru o zi”, cu participarea a 20 de elevi de clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava. Invitaţii au experimentat pentru o zi viaţa de licean militar: au participat la orele de curs alături de elevii claselor a IX-a, s-au familiarizat cu principalele activităţi din programul zilnic al elevilor militari, au participat la antrenamente, la întâlnirea cenaclului „George Florian Cozma” şi au exersat traseul utilitar-aplicativ ce va constitui una dintre probele examenului de admitere. Cel mai apreciat moment al zilei a fost concursul de tir, la care elevii de gimnaziu şi-au demonstrat abilităţile de trăgători.

Cadeţii suceveni au asistat, de asemenea, la competiţia sportivă „Cupa 25 Octombrie” dedicată Zilei Armatei României şi la schimbul de ştafetă dintre voluntarii Invictus de la Batalionul Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ şi cei de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa din cadrul evenimentului „Ştafeta Veteranilor”.

Proiectul „Cadet pentru o zi” este organizat de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, constituind un inedit schimb de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale elevilor de gimnaziu. (ELENA JORA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: