La Liceul Teoretic Filadefia din Suceava, pentru ca elevii să fie motivaţi să citească în limba germană

Concurs inedit, cu premii în bani

Un concurs inedit, cu premii în bani, a fost declanşat la Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava, pentru ca elevii să fie motivaţi să citească în limba germană.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituţiei, elevii Liceului Teoretic Filadelfia sunt motivaţi de prof. Raluca Boiciuc să citească în limba germană.

Conform sursei citate, la etajul doi din liceu, elevii au acces la „Cartea din vitrină”, care în fiecare zi este deschisă la o altă pagină. Când vor fi date toate paginile se va organiza un concurs cu premii. Iar pentru a câştiga unul dintre premii, de 200, 100 sau 50 de lei, elevii vor trebui să răspundă la câteva întrebări care să ateste că sunt familiarizaţi cu mesajul cărţii. Cartea aleasă pentru debutul acestui proiect este „Der Auftrag” scrisă de Hans Magnus Enzensberger şi Volker Eismann.

Profesoara de germană Raluca Boiciuc consideră că această carte poliţistă va atrage elevii să îşi dezvolte capacitatea de a citi în limba lui Schopenhauer. Proiectul va continua pe tot parcursul anului 2017 – 2018, menţionează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: