Ministrul Gavrilescu, despre avantajele colectării selective a deşeurilor:

Cetăţeanul va plăti cât deşeu produce şi va primi bani pentru deşeurile uscate reciclate

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că până la sfârşitul anului se va aproba Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, prin care se prevede că, prin colectare selectivă, cetăţeanul va plăti cât produce.

„Fiecare dintre noi, în funcţie de cum vom avea grijă de resursele naturale, vom avea grijă şi de bugetul propriu al fiecărei familii” a spus Gavrilescu.

Ea a spus că banii de la producătorii de ambalaje sau de la organizaţiile de transfer de deşeuri ar urma să fie reintroduşi în infrastructura de mediu din localităţi.

Gavrilescu a menţionat că se va declanşa o campanie naţională prin care vor fi prezentate avantajele selectării colective.

„Cetăţeanul nu a fost informat despre avantajele selectării colective (…) şi nu a fost informat că poate să plătească numai cantitatea de deşeu umed pe care o produce şi nu scoate banii din buzunar la tariful de acum, ci poate să plătească în funcţie de cât deşeu produce şi că care posibilitatea de a duce el direct deşeurile uscate la colector şi să încaseze banii sau să le colecteze diferit şi să le dea salubristului ca, până la final, producătorul de ambalaj, în funcţie de cantitatea de deşeu să ajungă la primărie” a spus Gavrilescu.

Ea a explicat că a fost suspendată taxa pentru depunerea la groapa de gunoi până la aprobarea Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor.

„Cetăţeanului i se cereau bani în plus la tariful de salubrizare cu 80 de lei pentru taxa de groapă” a spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: