Primarul Sucevei, Ion Lungu:

Avem nevoie de majoritate simplă în CL pentru hotărâri de patrimoniu, nu pentru şmecherii

> Dacă făceam şmecherii nu mai eram în acest scaun în momentul de faţă, precizează edilul-şef

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, sâmbătă, în cadrul Forumului Administraţiei Locale desfăşurat la Iaşi, ca autorităţile locale să obţină autonomie locală, dar şi ca pentru hotărârile de patrimoniu să fie necesară majoritatea simplă, pentru că acum, cu o majoritate calificată de două treimi, mai multe proiecte iniţiate de municipalitate sunt blocate.

Lungu a spus că e nevoie de mai multă autonomie locală şi a explicat că municipalitatea are sute de hectare de teren în jur, dar care nu sunt ale Primăriei, ci ale ADS sau Academiei de Ştiinţe Agricole, iar oraşul nu se poate dezvolta.

El a arătat că municipiul a pierdut o finanţare de 13 milioane de euro pentru că parcul Şipote din apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei nu este în proprietatea oraşului, deşi se află în oraş, sau că o finanţare de 2 milioane de euro nu poate fi atrasă pentru construcţia unei grădiniţe în cartierul Obcini pentru că municipiul nu are 5 ari de teren în acel cartier.

„Avem nevoie de această autonomie locală” a spus Lungu.

El a mai arătat că există şi probleme de funcţionare din cauză că hotărâri de patrimoniu se pot aproba doar cu majoritatea calificată de două treimi.

„Avem nevoie de o majoritate simplă pentru funcţionarea Primăriei, nu pentru şmecherii. Dacă făceam şmecherii nu mai eram în acest scaun în momentul de faţă” a spus Lungu în faţa aleşilor locali.

El a menţionat că în ceea ce priveşte construcţia unei grădiniţe în Obcini, consilierii PSD s-au opus, că în ceea ce priveşte contractul de concesiune pentru firma de termoficare, consilierii PSD s-au opus şi că are emoţii că nu va fi adoptat nici proiectul pentru realizarea unui monument al Unirii în Suceava.

„În ceea ce priveşte partea patrimonială avem nevoie de majoritate simplă” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: