Amenzi de peste 85.000 lei date în cea mai amplă acţiune rutieră derulată la Rădăuţi

> Peste 50 de poliţişti şi 20 de autospeciale s-au aflat în dispozitiv

Lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, cu sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au desfăşurat pe parcursul weekendului „cea mai amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în zona arondată municipiului Rădăuţi, de la începutul acestui an”, după cum afirmă reprezentanţii IPJ Suceava. Tot ei mai spun că „acţiunea a fost temeinic argumentată şi orientată în baza analizelor existente privind factorii de risc şi vulnerabilităţile identificate în această zonă”. O atenţie deosebită s-a acordat şoferilor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa rutieră. Datele oficiale arată că la acţiune au participat peste 50 de poliţişti cu 20 de autospeciale din dotare.

 Nimic nu a circulat în oraş şi localităţile învecinate fără ştirea oamenilor legii

Zeci de autovehicule au fost trase pe dreapta pentru control atât pe raza oraşului, cât şi a localităţilor învecinate, după ce lucrătorii Serviciului Rutier Suceava şi colegii lor de la formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale Suceava şi Rădăuţi şi ale oraşului Vicovu de Sus au ieşit în traficul rutier de pe raza municipiului Rădăuţi, a oraşelor Cajvana, Milişăuţi, Solca şi Vicovu de Sus, precum şi a comunelor arondate. În doar câteva ore, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să completeze nu mai puţin de 151 de amenzi pentru neregulile constatate, valoarea acestora depăşind suma de 85.000 lei. Pentru că au fost prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, zece şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar altor şapte le-au fost retrase certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor pentru diverse abateri de la regimul rutier. Totodată, au fost ridicate şi două seturi de plăcuţe de înmatriculare.

 Val de şoferi beţi înregistrat la finele săptămânii pe raza judeţului

 Controale de amploare mai redusă au fost derulate în traficul rutier, la finele săptămânii trecute, şi pe celelalte artere rutiere ce traversează judeţul. Astfel, un val de şoferi inconştienţi, care s-au suit la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice, reprezentând un real pericol atât pentru ei, cât şi pentru siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, a fost dibuit de oamenii legii pe raza localităţilor Todireşti, Fălticeni, Dorna Arini, Şaru Dornei sau municipiul Suceava, ori deplasându-se pe DJ 209G, DN 17 sau DJ 209D. Alcoolemiile conducătorilor auto au mers până la peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind vorba despre şoferi de toate vârstele, de la 21 de ani şi până la vârsta de 64 de ani. În cazul tuturor au fost întocmite dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural.

 Acţiune cu radare derulată şi pe DN 2E

 O acţiune cu efective sporite, dedicată şoferilor care uită să mai ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie, a fost derulată la finele săptămânii trecute pe DN 2E, între localităţile Spătăreşti şi Păltinoasa. În cadrul acesteia au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42.000 lei, dintre care 35 faţă de conducătorii auto care au încălcat regimul legal de viteză. În paralel, au fost reţinute opt permise de conducere, dintre care şase pentru viteză şi două pentru depăşire neregulamentară şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: