În competiţia E.ON Energy Globe Award România

Grădiniţa „Prichindel” din Suceava a câştigat marele premiu

Marele premiu al competiţiei E.ON Energy Globe Award România, ediţia 2017, a fost câştigat de Grădiniţa „Prichindel” din Suceava, cu proiectul „Oraşul Viitorului”.

Potrivit unui comunicat de presă al E.ON România, competiţia E.ON Energy Globe Award România, aflată la cea de-a II-a ediţie, şi-a anunţat câştigătorii în cadrul unei gale desfăşurate joi, 19 octombrie, la Palatul Regal din Bucureşti, eveniment la care au participat reprezentanţi de top ai mediului de afaceri, universitar, cultural şi guvernamental.

„Lansată la 1 mai 2017, competiţia a constat în selecţia de proiecte şi idei inovatoare din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului. Până la termenul-limită, 16 iunie, pe platforma Energyglobe.ro, au fost înscrise peste 160 de proiecte” se precizează în comunicat.

Proiectele au fost analizate şi selectate de un juriu independent, care a întocmit o listă cu proiectele finaliste, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs.

„Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci câştigătoare” a arătat E.ON România.

Astfel, la Categoria Tineret, Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” din Suceava a câştigat, cu proiectul „Oraşul Viitorului”, un premiu de 5.000 de euro, premiu acordat de BRD – Groupe Société Générale SA, precum şi o centrală termică, premiu acordat de Vaillant.

Totodată, Grădiniţa „Prichindel” este şi câştigătorul general al competiţiei.

www.romanidecentenar.ro

„Câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor, este Grădiniţa cu Program Prelungit «Prichindel», Suceava, cu proiectul „Oraşul Viitorului”. Aceasta a primit suma de 10.000 de euro din partea E.ON Energie România, precum şi o centrală termică din partea Vaillant” au precizat reprezentanţii E.ON România.

Potrivit acestora, în „Oraşul Viitorului” creat de copii, avioanele funcţionează cu energie eoliană, iar autoturismele cu energie solară, clădirile sunt realizate din pereţi solari, apa utilizată provine din purificarea apei de ploaie, iluminatul stradal are ca sursă energia eoliană stocată în baterii, iar aerul este purificat de „frunzele filtre” instalate în copacii din parcuri.

În cadrul competiţiei au mai fost premiate următoarele proiecte: „Save Energy” – SC W3 Marketing Technology SRL Constanţa, la Categoria Companii; „Pompa de căldură, viitorul la tine acasă” – Ciprian Macsim, loc. Vânători, com. Popricani, jud. Iaşi, la Categoria Do it yourself; „Software inteligent pentru optimizarea reabilitării energetice a clădirilor” – Facultatea de Energetică, Universitatea Politehnică Bucureşti, la Categoria Idei; „Microhidrocentrală pe râul Moldova” – Primăria Municipiului Roman, jud. Neamţ, la Categoria Municipalităţi.

E.ON România a mai informat că o noutate absolută a competiţiei din acest an a fost introducerea votului on-line, o opţiune prin care vizitatorii portalului Energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, căruia i s-a decernat „Premiul de popularitate”. Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului „Microhidrocentrală pe râul Moldova” al Primăriei Municipiului Roman, jud. Neamţ, care a înregistrat, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului.

Mai multe detalii despre competiţie şi despre proiectele câştigătoare găsiţi pe Energyglobe.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!