Firmele sucevene nu mai cer experienţă la angajare

> 22 de absolvenţi au fost angajaţi pe loc la Bursă, selectate în vederea încadrării fiind 533 de persoane, cele mai multe, 340, provenind din reşedinţa de judeţ > „Mesajele primite de la angajatori subliniază intenţia acestora de a angaja cât mai multe persoane selectate pentru interviu, experienţa profesională nefiind un criteriu eliminatoriu” a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde

 Nu mai puţin de 116 firme sucevene au avut standuri, ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Cei mai mulţi angajatori prezenţi cu oferte de posturi vacante au provenit din Suceava, respectiv 41, după care au urmat cei din Câmpulung Moldovenesc(32), Fălticeni (23) şi Rădăuţi(20).

Persoanele aflate în căutarea unui job au putut alege din 900 de locuri de muncă oferite, în Suceava fiind disponibile 519 dintre acestea, în Rădăuţi – 164, în Fălticeni – 138, iar în Câmpulung Moldovenesc – 79. Amatori s-au arătat 1.101 de participanţi, 580 luând parte la bursa din Suceava, 260 la cea din Rădăuţi, 158 în Fălticeni şi 103 în Câmpulung Moldovenesc. Selectate în vederea încadrării au fost 533 de persoane, cele mai multe, adică 340, provenind din reşedinţa de judeţ, urmând, în ordine, municipiile Rădăuţi, cu 81 de potenţial angajaţi, Fălticeni cu 60 şi Câmpulung Moldovenesc, cu 52.

„Angajatorii au informat că 22 dintre absolvenţii participanţi la interviuri au obţinut deja câte un post, 12 din Suceava, 5 din Rădăuţi, 4 din Fălticeni şi unu din Câmpulung Moldovenesc. Mesajele primite de la angajatori subliniază intenţia acestora de a angaja cât mai multe persoane selectate pentru interviu, experienţa profesională nefiind un criteriu eliminatoriu” a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde, care a menţionat că, după ce se vor finaliza interviurile cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea Bursei, vor fi publicate datele finale referitoare la statistica ocupării absolvenţilor din 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: