Nataţie

Performanţe de excepţie pentru suceveni la Cupa Someş

Aflaţi în perioada de pregătire precompetiţională pentru sezonul în bazin acoperit, 12 dintre înotătorii de la CSŞ Suceava, pregătiţi de Cezar Moscaliuc, au participat recent la Cupa Someş, o competiţie rezervată copiilor născuţi între anii 2002 şi 2010 ce a avut loc la Beclean.

Sucevenii s-au descurcat excelent în cele două zile de concurs şi au câştigat 11 medalii de aur, 5 de argint şi 8 de bronz.

Andrei Andrian a fost desemnat cel mai bun sportiv de la categoria 9 ani, suceveanul câştigând 3 medalii de aur, la 50 şi 100 metri liber, dar şi la 50 spate, una de argint la 50 bras şi una de bronz la 50 spate. O altă performeră a fost Paula Boleacu, sportivă ce s-a întors cu patru medalii de aur în probele de 50 şi 200 metri liber, 50 fluture şi 50 metri bras, dar şi una de bronz în cursa de 50 metri spate.

Un alt sucevean ce a urcat pe podium a fost Ştefan Trocin, cu trei medalii de aur la 200 liber, 50 bras şi 50 fluture, una de argint la 50 spate şi un bronz la 50 metri liber.

Amalia Burlacu a reuşit o medalie de aur la 50 metri bras, în timp ce sora ei, Alexia, a fost la doar câteva sutimi de podiumul la 50 metri spate.

O altă sportivă de la CSŞ Suceava, Oana Sauciuc, a urcat de trei ori pe podium, argint la 100 spate şi bras şi un bronz la 200 mixt, iar colegul său Teodor Plămadă a câştigat un argint la 400 liber şi două medalii de bronz la 200 mixt şi 100 liber.

Antonis Dattola şi Petriana Popovici s-au întors cu câte o medalie de bronz la 50 metri, respectiv 100 metri liber, în timp ce Ingrid Sofronea, Paul Panait şi Maria Moscaliuc au înotat foarte bine şi, chiar dacă n-au urcat pe podium, au reuşit să-şi stabilească noi recorduri personale.

„Îi felicit pe toţi sportivii noştri pentru evoluţia pe care au avut-o la Cupa Someş şi le doresc succes în pregătirea ce urmează. Aş dori să le mulţumesc celor care fac posibil ca toate aceste lucruri să se întâmple, cei care ne susţin şi asigură condiţii excelente de pregătire: conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, conducerea CSŞ-LPS, dl Cătălin Bunduc şi Victoria 21 Gym şi, nu în ultimul rând, părinţii acestor minunaţi copii” a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc.

CSŞ Suceava a participat cu un lot de 12 sportivi: Teodor Plămadă, la 12 ani, Paul Panait, Oana Sauciuc, Petriana Popovici, Ingrid Sofronea – 11 ani, Ştefan Trocin, Paula Boleacu, Antonia Dattola – 10 ani şi Andrei Andrian, Amalia Burlacu, Alexia Burlacu şi Maria Moscaliuc, la categoria 9 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: