Declaraţii false la atribuirea autorizaţiilor taxi

 > „Am avut destule cazuri în care cele declarate nu au fost în concordanţă cu realitatea din teren” spune viceprimarul Lucian Harşovschi, menţionând că transportatorii cu pricina au primit 13 puncte de penalizare > Libere sunt 18 autorizaţii de taximetrie, după ce operatorii au fost prinşi având conducători auto neatestaţi sau nepunând în funcţiune aparatul de taxat, în timp ce alţi şoferi au renunţat la meserie din cauza vârstei

 Primăria Municipiului Suceava a lansat o nouă licitaţie pentru atribuirea autorizaţiilor de taxi. Este vorba despre 18 astfel de autorizaţii aprobate prin hotărâre a Consiliului Local, acestea devenind vacante în luna august 2017.

Viceprimarul Lucian Harşvoschi atrage atenţia competitorilor să nu facă declaraţii pe proprie răspundere neconforme, în caz contrar riscând să fie depunctaţi.

„S-au înscris foarte mulţi transportatori, respectiv 13 persoane juridice şi nouă persoane fizice, cu un total de 48 de maşini. Această procedură este complicată în a doua sa parte, fiecare transportator trebuind să completeze o declaraţie pe propria răspundere privind confortul şi siguranţa asigurate pasagerilor cu acea maşină, respectiv referitoare la aerul condiţionat, climatizare, numărul de airbaguri, volumul portbagajului, capacitatea cilindrică şi altele” arată viceprimarul.

În baza acestor declaraţii se întocmeşte un punctaj care este afişat la sediul Primăriei Suceava, ulterior, în şedinţa Consiliului Local din luna octombrie, aprobându-se atribuirea respectivelor autorizaţii.

Harşovschi precizează că în momentul în care transportatorul vine şi cere să îi fie dată autorizaţia, acesta va trebui să dovedească că dotările amintite corespund declaraţiei pe propria răspundere, lucrătorii Biroului „Transporturi” al executivului urmând a se pronunţa asupra conformităţii.

„Am avut destule cazuri în care cele declarate nu au fost în concordanţă cu realitatea din teren, iar acei transportatori nu numai că nu au primit autorizaţie, ci, mai mult, sunt sancţionaţi prin aceea că pe o perioada de 2 ani nu primesc punctajul pentru vechime de 11 sau 13 puncte la o nouă procedură de atribuire. Astfel, cei în cauză vor fi în dezavantaj faţă de competitorii de bună credinţă” subliniază Lucian Harşvoschi, menţionând că cele 18 autorizaţii disponibilizate anterior vor fi înmânate efectiv la începutul lunii noiembrie. Locurile cu pricina au fost declarate vacante după ce operatorii de transport au fost prinşi, printre altele, având conducători auto neatestaţi sau cu nu au pus în funcţiune aparatul de înregistrat şi taxat. Alţi şoferi au renunţat la meseria de taximetrist din cauza vârstei care nu le mai permite să practice această activitate.

Primăria Suceava are 400 de autorizaţii pentru transportul complementar de călători în regim taxi, care „îşi fac treaba destul de bine”. Compartimentul specializat al executivului a impus inclusiv respectarea unui grafic pentru transportul nocturn, în aşa fel încât serviciul să acopere 24 de ore din 24.

În municipiul Suceava, călătoria cu mijloacele de transport în regim taxi este taxată cu 2,4 lei/km.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: