Catherine Zeta-Jones speră că afacerea Weinstein va însemna sfârşitul „bărbaţilor preistorici”

Căderea producătorului hollywoodian Harvey Weinstein va marca sfârşitul „bărbaţilor preistorici” care se iau de femei, a declarat, la Cannes, vedeta britanică Catherine Zeta-Jones, cu prilejul primei proiecţii a filmului de televiziune „Cocaine Godmother”, relatează AFP. Actriţa şi-a exprimat speranţa că acest scandal de hărţuire şi de agresiune sexuală să marcheze „un punct de cotitură” în modul în care femeile sunt tratate, dincolo de Hollywood, „în toate sectoarele, instituţiile, şcolile…”. „Sper că aceşti mari şi vechi bărbaţi preistorici, care cred că pot scăpa cu genul acesta de comportament, fac parte, de acum înainte, dintr-o specie dispărută”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă la Mipcom, târgul internaţional de conţinut audiovizual.

Vedeta, care joacă rolul unei celebre baronese columbiene a drogurilor , Griselda Blanco, în filmul de televiziune „Cocaine Godmother”, a glumit despre modul expeditiv în care personajul său răspunde sexismului anumitor bărbaţi, „trăgându-le un glonte în cap”. Abţinându-se să recomande o abordare atât de radicală, Zeta-Jones a apreciat că pentru femei „egalitatea la locul de muncă rămâne o luptă”.

Sexismul nu este „o problemă cantonată în industria cinema-ului, teatrului sau a televiziunii”, a spus actriţa de 48 de ani. „În calitate de femei, suntem acuzate fără încetare că suntem prea ambiţioase. Bărbaţii nu înţeleg acest lucru. Ar trebui să fim mândre să ne arătăm ambiţia şi să nu încercăm să o ascundem”, a adăugat ea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI