Ţigări, articole pirotehnice şi băuturi de contrabandă confiscate

Poliţiştii suceveni au continuat şi intensificat în acest weekend activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Poliţia Judeţeană Suceava arată că dacă în perioada precedentă controalele au fost desfăşurate cu preponderenţă în trafic pentru identificarea celor care transportă ţigări de contrabandă, în acest weekend poliţiştii au organizat controale la unităţile economice, vizaţi fiind cei care comercializează ilicit astfel de produse.

Astfel, au fost organizate controale la zeci de agenţi economici, fiind întocmite dosare penale şi confiscate peste 15.000 bucăţi ţigarete, aproape 4000 articole pirotehnice, dar şi băuturi alcoolice de contrabandă.

Conform sursei citate, vineri, o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, a identificat în Centrul Comercial Bazar Suceava o femeie de 62 de ani care avea expuse spre comercializare 217 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară, fără documente legale. Ţigările în valoare de aproximativ 2.690 lei, au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluţionat procedural.

Sâmbătă, în jurul orei 07.30, poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Suceava, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 226 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară pentru care, atât angajata societăţii, o tânără de 24 de ani, din municipiul Suceava, cât şi administratorul firmei, un localnic de 54 de ani, nu au putut prezenta documente de provenienţă. Ţigările în valoare de circa 2.270 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au identificat şi o cantitate importantă de materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, care, în urma cercetărilor, au stabilit faptul că bărbatul de 54 de ani deţine o altă societate, autorizată să desfăşoare activităţi de depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, însă bunurile găsite fac parte din altă categorie, unele nefiind inscripţionate.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice”, fiind indisponibilizate 81 de cutii cu petarde cu 12 şi 60 de bucăţi şi 62 de seturi a câte 12 bucăţi de petarde cu scântei cu 10, 15 şi 20 de focuri, pe care nu era inscripţionată categoria din care fac parte.

Tot sâmbătă, la ora 17.00, o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a identificat în incinta unei societăţi comerciale din comuna Frumosu 220 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, fără documente legale, bunuri despre care administratorul firmei, o localnică de 43 de ani, a declarat că le-a achiziţionat de la o persoană necunoscută şi urma să le comercializeze în cadrul magazinului. Ţigările în valoare de circa 2.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, poliţiştii au făcut un control la un bar de pe raza satului Lupcina, comuna Ulma. La faţa locului, au fost identificate două persoane, soţ şi soţie, de 27 ani şi de 25 ani, ambii localnici, care au calitatea de vânzători. În urma controlului efectuat, în unul dintre sertarele ce se afla în spatele barului au fost identificate 720 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, fără a avea aplicat timbru fiscal. Fiind efectuate verificări în incinta barului, într-o încăpere de lângă bar, care funcţionează ca şi magazin mixt, au mai fost identificate 12 sticle de băutură alcoolică de provenienţă extracomunitară. Întreaga cantitate de ţigarete şi băuturi alcoolice a fost confiscată, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, precizează Poliţia Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI