La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni, în ianuarie

350 de locuri scoase la concurs

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni scoate la concurs 350 locuri în sesiunea de admitere ianuarie 2018, organizată în premieră de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în şcolile de agenţi şi subofiţeri” a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune, femei şi bărbaţi, cu excepţia celor aprobate la Şcoala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, care sunt doar pentru bărbaţi.

MAI arată că recrutarea candidaţilor se realizează, în funcţie de domiciliu, respectiv reşedinţa acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităţilor teritoriale şi centrale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidaţi la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidaţii depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare” au precizat reprezentanţii MAI.

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.

Şcolile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei şcoli.

„Proba de verificare a cunoştinţelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidaţii vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic şi evaluarea medicală” a precizat Ministerul de Interne.

Sursa citată a menţionat că şcolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1.300 locuri, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 300 locuri.

Informaţii suplimentare: http://www.mai.gov.ro/index06_2.html. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: