Unităţile sanitare din judeţ propun 30 de posturi pentru concursul de rezidenţiat

> Concursul va fi organizat în cursul lunii noiembrie > Cele mai multe posturi sunt la spitalul municipal rădăuţean

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Bianca Bighiu, pentru concursul naţional de rezidenţiat, ce va fi organizat în cursul lunii noiembrie, unităţile sanitare din judeţ au propus spre publicare 30 de posturi, cele mai multe, 11, fiind la Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi.

Bighiu a spus că Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava a propus şapte posturi de medic în specialitatea medicină de familie, dintre care trei în staţia centrală Suceava şi câte unu în substaţiile Solca, Broşteni, Rădăuţi şi Fălticeni.

Ea a precizat că DSP Suceava a propus cinci posturi, dintre care două în specialitatea epidemiologie, două posturi în specialitatea igienă şi un post în specialitatea sănătate publică şi management.

Spitalul Municipal Vatra Dornei a propus şase posturi, dintre care câte unul pentru specialităţile chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, boli infecţioase, medicină de urgenţă, radiologie-imagistică medicală şi epidemiologie, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a propus un post în specialitatea psihiatrie.

Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi a propus 11 posturi, dintre care trei în specialitatea medicină de urgenţă şi câte un post în specialităţile cardiologie, medicină internă, psihiatrie, boli metabolice, neonatologie, pneumologie şi ATI.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a spus că în unităţi sanitare din judeţ se află în pregătire un număr de 67 de medici rezidenţi în diverse specialităţi medicale şi în diferiţi ani de studiu.

Ea a menţionat că la Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi sunt 13 medici rezidenţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava – 7, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava – 7, la DSP – 5, la Spitalul Gura Humorului – 4, la Spitalul Vatra Dornei – 9 şi la Spitalul Municipal Fălticeni – 5.

www.romanidecentenar.ro

Din totalul celor 67 de medici rezidenţi, 12 sunt în anul I de rezidenţiat, 15 în anul II, 12 în anul III, 11 în anul IV, 16 în anul V şi unul în anul VI.

La SJU Suceava sunt şapte medici rezidenţi, câte unul în specialităţile cardiologie, urologie, pediatrie, precum şi recuperare, medicina fizică şi balneologie, iar alţi trei medici rezidenţi în specialitatea obstetrică-ginecologie.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt 13 medici rezidenţi, câte unul în specialităţile cardiologie, chirurgie generală, diabet zaharat şi boli metabolice, epidemiologie, medicină de urgenţă, medicină internă, neurologie, oncologie, pediatrie, pneumologie şi ortopedie şi traumatologie, alţi doi fiind medici rezidenţi în specialităţile psihiatrie.

La Spitalul Gura Humorului sunt patru medici rezidenţi în specialităţile ATI, neonatologie, obstetrică-ginecologie şi pediatrie, iar la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt opt medici rezidenţi, câte unul în specialităţile boli infecţioase, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, ORL, ortopedie şi traumatologie, alţi doi în specialitatea medicină internă şi un farmacist rezident.

La Spitalul Municipal Fălticeni sunt patru medici rezidenţi şi un farmacist rezident, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt 13 medici rezidenţi, dintre care trei în specialităţile chirurgie generală şi câte doi în specialitatea ATI şi pediatrie.

La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret sunt patru posturi de medici rezidenţi, iar la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc un post de medic rezident în specialitatea epidemiologie.

Concursul de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat duminică, 19 noiembrie a.c., şi se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: