Trimişi în judecată pentru tentativă de omor

> Autorii scandalului interlop de pe terasa unui local fălticenean se află în prezent în arest preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a celor doi fălticeneni care au iscat un scandal de proporţii, în august a.c., pe terasa unui restaurant din municipiul Fălticeni. Cei doi l-au atacat atunci pe un rival cu săbiile. Cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, inculpaţii vor răspunde în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava.

Atacul a fost unul premeditat

Probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale a arătat că, „până la jumătatea lunii august, între persoana vătămată şi inculpaţi nu au existat neînţelegeri, ancheta stabilind că relaţiile dintre aceste persoane erau relativ normale”. Ulterior datei de 20 august, între victimă şi grupul său de prieteni din comuna Bogdăneşti, respectiv între inculpaţi şi grupul lor de prieteni din Fălticeni, au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă. Atacul dat pe terasa din Fălticeni a avut loc după ce cele două grupuri s-au urmărit reciproc în zilele precedente, lucru petrecut şi pe 24 august. În jurul orei 20, cei doi inculpaţi au apărut la restaurantul respectiv având asupra lor un sac de rafie în care se puteau observa mai multe obiecte contondente. Două ore mai târziu, în acelaşi local şi-a făcut apariţia şi victima decisă să „rezolve treburile” având „spatele asigurat” de mai multe persoane care o urmau. Nu numai că nu a reuşit să se impună, ci a devenit chiar victimă după ce inculpaţii au scos din sacul de rafie două săbii artizanale şi s-au năpustit asupra celorlalţi.

„Pentru a se apăra de atacul acestora, persoana vătămată a luat un scaun cu care a reuşit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar, cu toate acestea, a suferit multiple plăgi tăiate la membrele superioare şi la coapsa piciorului stâng” se mai arată în rechizitoriu.

Zeci de persoane au fost în pericol

La momentul atacului, pe terasa localului se aflau aproximativ 40 de persoane. Cele mai multe dintre acestea s-au speriat şi au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre ele au încercat să-i tempereze pe agresori. Pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea şi liniştea publică, spun procurorii, incidentul generat de cei doi a produs distrugeri importante în localul public.

Cu multiple răni provocate prin tăiere, persoana vătămată a reuşit într-un final să părăsească zona terasei şi s-a urcat în maşina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul Municipal Fălticeni. Ulterior, victima a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” din municipiul Iaşi.

Acum, cei doi „ninja” din Fălticeni aşteaptă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava prima prezentare în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: