În plin scandal politic, deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a vorbit în Parlament despre...

Încurajarea egalităţii de şanse pentru femeile din mediul rural

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a vorbit în Parlament, în plin scandal politic legat de remanierea guvernamentală, despre încurajarea egalităţii de şanse pentru femeile din mediul rural.

„Declaraţia mea politică de astăzi, din Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, face referire la semnificaţia Zilei Internaţionale a Femeilor din Mediul Rural, sărbătorită la iniţiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008. Această zi are ca scop aprecierea importanţei, cât şi contribuţia femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societăţii” le-a transmis deputatul social-democrat parlamentarilor.

Ea arată că femeia din mediul rural a obţinut recunoaşterea şi susţinerea pentru rolurile multiple pe care şi le-a asumat de-a lungul timpului, de la creşterea copiilor, dezvoltarea agriculturii şi creşterea de animale, până la crearea de mici afaceri, păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale şi bunăstarea familiei.

„Deşi valorile satului românesc au început să fie promovate, odată cu ele şi rolul femeii de la sat, cu toate acestea prejudecăţile au rămas, iar inegalitatea între sexe încă se păstrează. Femeia de la ţară este încă nedreptăţită, suportând zilnic tratamente discriminatorii, ea suferă în mod disproporţionat de sărăcie şi se confruntă cu forme multiple de violenţă şi nesiguranţă. Încurajarea egalităţii de şanse pentru femeile din mediul rural duce la crearea unui cadru propice privind accesul pe piaţa forţei de muncă a acestora, la conştientizarea şanselor pe care le pot avea, dar şi posibilităţile de obţinere a unui loc de muncă” a spus Cobuz.

www.romanidecentenar.ro

Deputatul sucevean a explicat că Guvernul PSD îşi propune, prin Programul de Guvernare, să înfiinţeze şi să organizeze agenţii de mediere între cererea şi oferta de muncă din mediul rural, să asigure politici agricole şi de dezvoltare rurală care vor stimula crearea de noi locuri de muncă.

„Ca deputat voi propune legi care să sprijine femeile din mediul rural, ele reprezentând o parte importantă a societăţii pe care nu trebuie să o eludăm” a mai spus Cobuz în plenul Parlamentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: