Lupte greco-romane

Finalele Campionatului Naţional la categoriile juniori III şi IV, pentru prima dată la Suceava

Sala de sport „Dumitru Bernicu” de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava va găzdui, de azi şi până duminică, finalele Campionatului Naţional Individual de lupte greco-romane, o competiţie rezervată juniorilor III şi IV, adică sportivilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Suceava găzduieşte pentru prima dată o finală naţională la aceste două grupe de vârstă, o competiţie în care vor intra în lupta pentru medaliile puse în joc peste 300 de luptători din toată ţara.

În prima zi a turneului vor avea loc şedinţa tehnică şi cântarul oficial pentru categoriile mici de greutate la ambele grupe de vârstă, juniori IV, de la 23 la 42 de kilograme şi juniori III, de la 29 la 50 de kilograme, sportivi ce vor intra vineri dimineaţă în concurs şi se vor lupta pentru medalii în finalele de după-masă, la ora 18.30 fiind stabilită şi premierea. Tot vineri va fi cântarul pentru categoriile mai mari, 46-72 de kilograme la juniori IV şi 55-72 de kilograme la juniori III, iar sâmbătă dimineaţă sunt programate tururile eliminatorii. Finalele şi ceremonia de premiere la aceste categorii vor avea loc după-masă. Sâmbătă la amiază va fi cântarul oficial şi pentru cele mai mari categorii de greutate, 78, 85 şi 100 de kilograme la ambele categorii de vârstă, duminică dimineaţă vor fi tururile eliminatorii, iar de la ora 12.00 la 13.30 sunt programate finalele şi premierea.

Aceste finale vor avea şi un invitat special, cel mai bun luptător din judeţul Suceava, Ilie Matei, descoperit şi format de regretatul antrenor emerit Constantin Tăpârjan, sportiv ce a reuşit să câştige medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, la categoria 90 de kilograme, fiind medaliat şi la Campionatele Europene din 1983, 1984 şi 1985.

www.romanidecentenar.ro

„Suntem bucuroşi c-am reuşit să organizăm aceste finale naţionale la Suceava şi că astfel putem să promovăm luptele greco-romane în oraş şi judeţ, dar şi oraşul şi zona la nivel naţional. CSM şi LPS Suceava vor participa cu un număr de 20 de sportivi la ambele categorii. Ne dorim două sau trei medalii, dintre care un titlu de campion naţional, cele mai mari şanse la podium avându-le Ioan Bălan, vicecampion de juniori III şi medaliat la cadeţi cu bronz la categoria 60 de kilograme, dar şi Bogdan Pop, la 50 de kilograme. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, conducerii CSM şi LPS Suceava, dar şi restaurantului Melody, Sevi Ocu Caba”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru, cel care alături de Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan pregăteşte luptătorii de la CSM şi LPS Suceava.

Concursul este organizat de Liceul cu Program Sportiv Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Federaţia Română de Lupte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: