Amenzi de 25.000 lei pentru condimente, sare şi oţet, comercializate cu nereguli

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat, în luna septembrie, 280 de acţiuni de control, ca urmare a reclamaţiilor făcute de suceveni, dar şi în concordanţă cu tematicile naţionale şi locale.

Privind cea de a doua parte a activităţilor, comisarii au verificat respectarea legislaţiei specifice la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare. În urma controalelor au aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 de lei pentru abateri precum etichete fără traducere în limba romană, perioade de promoţii nespecificate şi lipsa unor preţuri.

Urmărirea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în saloanele de înfrumuseţare s-a concretizat în 46 acţiuni de control, finalizate cu câteva avertismente şi 11 amenzi în valoare de 18.000 lei. Şi aici au fost constatate tarife neafişate, registre cu operaţiunile de sterilizare a instrumentarului necompletate. 53 de acţiuni de control din luna septembrie ale comisarilor de protecţie a consumatorilor au vizat modul de comercializare a condimentelor, sării şi oţetului. Cele mai frecvente nereguli au fost lipsa preţurilor şi etichete ale produselor fără traducere în limba română. Ca urmare, 17 societăţi comerciale depistate cu abateri au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

www.romanidecentenar.ro

În urma întregii activităţi din luna septembrie, CJPC Suceava aplicase aproape 80 de amenzi în valoare de aproape 110.000 de lei şi avertizase, pentru a se pune la punct cu neregulile constate, 32 de societăţi comerciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: