Primarul Ion Lungu:

Am pierdut fondurile europene pentru o grădiniţă în cartierul Obcini

Asta nu înseamnă că nu facem grădiniţă în Obcini şi am solicitat transferul unui teren; dar va dura, a precizat edilul-şef

 Primăria Suceava a depus, luni, la Agenţia Naţională pentru Zootehnie, o cerere pentru transferarea unei suprafeţe 6000 mp folosită de Oficiul Judeţean pentru Zootehnie, pentru construcţia unei grădiniţe în cartierul Obcini, a anunţat primarul Ion Lungu.

Edilul-şef a spus, miercuri, că ştia de acest teren de un an de zile, dar că, faţă de alţii, ştie ceea ce înseamnă să transferi un teren de la Guvern.

„Trebuie să umbli ani de zile pentru a transfera aceste terenuri” a spus Lungu.

El a explicat că de aceea a insistat ca grădiniţa să fie construită în zona Şcolii Generale Nr. 9, pentru că altfel se pierdeau banii de la Uniunea Europeană.

„Fondurile europene le-am pierdut. Asta nu înseamnă că nu trebuie o grădiniţă în cartierul Obcini. Asta nu înseamnă că nu sunt de acord să facem o grădiniţă în cartierul Obcini. Am făcut aceste demersuri care vor dura. Sper să fie cât mai scurte” a spus primarul, care a subliniat că astfel de terenuri trebuie transferate numai prin lege, pentru că se transferă teren din domeniul public al statului în domeniul public al municipalităţii.

„Ca să treci o lege prin Parlament este treabă multă” a specificat primarul.

www.romanidecentenar.ro

El a făcut referire şi la declaraţiile liderului PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, care a anunţat marţi că, după ce a avut o discuţie cu primarul, s-a stabilit iniţierea unui proiect al tuturor consilierilor locali prin care să se înceapă procedura de preluare a terenului respectiv.

„Acum se discută despre cine a descoperit acest teren, că îi dăm Premiul Nobel. Nu l-a descoperit nimeni. Era demult acolo şi ştiam de el” a spus Lungu.

El a mai declarat că va face tot ce e posibil să fie transferat în proprietatea municipiului pentru a fi construită o grădiniţă.

Ion Lungu a respins şi acuzele aduse de PSD potrivit cărora în 14 ani nu a făcut nicio grădiniţă, dar că PNL are sediul într-o fostă grădiniţă, subliniind că au fost construite trei noi grădiniţe, una în Obicini, iar alte trei grădiniţe au fost extinse şi modernizate.

„Cred că avem cele mai moderne grădiniţe din România şi chiar la nivel european” a spus Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: