Strada Palatului de Finanţe intră în modernizare

 > Este ultima etapă a lucrărilor de reabilitare a zonei centrale a Sucevei, anterior, cu fonduri PNDL, intervenindu-se în perimetrul Palatului Administrativ şi pe artera Parchetelor, BCR şi Muzeului de Istorie, până la magazinul „Bucovina”

 Primăria Municipiului Suceava a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Vasile Bumbac, arteră pe care se află clădirea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice şi care asigură accesul la sediul E.ON, prin spatele Palatului Administrativ.

Este vorba despre lucrări care se pot face în sezonul rece, cum ar fi cele de conturare a străzii, amplasare a bordurilor, conturare a trotuarelor, înlocuire a stâlpilor de iluminat. Este ultima stradă pe care o vom moderniza în cadrul proiectului care a vizat zona centrală a municipiului Suceava” a reliefat Ion Lungu, ocupantul fotoliului administrativ din Areni, amintind că până acum au fost reabilitate două tronsoane, cele din faţa Palatului Administrativ şi dinspre magazinul „Bucovina”.

Licitaţia pentru modernizarea străzii Vasile Bumbac a fost câştigată de Autotehorom, termenul de finalizare a execuţiei este iunie 2018, însă primarul crede că aceasta va fi gata în primăvară.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în perioada 2015-2017, municipiul Suceava a avut, cu Guvernul României, un contract de finanţare de 5,93 milioane lei. Până în prezent decontată efectiv a fost suma de 4,44 milioane lei, diferenţa de 1,44 milioane lei rămânând a fi „trasă” în acest an, pentru strada Vasile Bumbac. La aceasta din urmă sumă, participarea bugetului local era de circa 925.000 de lei, valoarea de plecare la licitaţie fiind de 2,31 milioane de lei. Reamintim că, în etapa anterioară a proiectului de modernizare a zonei centrale a Sucevei, s-a intervenit pe segmentul din strada Ştefan cel Mare aflat în faţa sediilor Parchetelor, BCR şi Muzeului de Istorie, unde, printre altele, a fost turnat un covor asfaltic. La jumătatea lunii octombrie 2015, autorităţile sucevene au inaugurat lucrările aferente primei etape de modernizare, cea care a avut ca obiect perimetrul aferent sediului Consiliului Judeţean şi Prefecturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!