Profesionişti IT vin la Suceava pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu

Liceenii din Suceava au ocazia, pentru al patrulea an, să înveţe aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science şi să simuleze timp de 6 luni munca într-o companie IT. Pe 9 octombrie s-a dat startul celei de-a IV-a ediţii a programului educaţional Opening Opportunities, un program inovativ de încurajare a carierelor în computer science pentru elevi de liceu, creat de Asociaţia Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, în parteneriat cu Microsoft România şi ANBPR.

În data de 17 octombrie 2017 la ora 14, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc evenimentul de prezentare a programului şi a felului în care liceenii pasionaţi de IT, care vor să exerseze crearea de produse noi de tehnologie, se pot înscrie pentru a face parte din echipele care vor beneficia de sesiuni de mentorat alături de voluntarii Microsoft.

Partenerul local al programului este Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, printre primele biblioteci care au răspuns afirmativ parteneriatului în cadrul programului Opening Opportunities.

În cadrul evenimentului, voluntari profesionişti IT din Microsoft România le vorbesc elevilor de liceu despre ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerinţele şi paşii, cât de tehnic sau netehnic poţi fi, ce abilităţi şi trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie. Apoi, liceenii sunt invitaţi să aplice online la activităţile de mentorat şi timp de 6 luni, sub coordonarea mentorilor IT Microsoft, elevii selecţionaţi vor lucra online pentru a dezvolta produse şi aplicaţii software sau alte proiecte tehnice.

www.romanidecentenar.ro

Nu este prima oară când liceenii din Suceava fac parte din acest program, un program cu o istorie de peste 4 ani care a ajuns la peste 6.000 de elevi din 15 localităţi şi cu peste 100 de evenimente publice pentru elevi şi mentori Microsoft.

În 2016, la ediţia a III-a, în cadrul evenimentului final care s-a desfăşurat la Bucureşti, premiul pentru cea cel mai inovativ proiect a ajuns la o echipă de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, pentru proiectul DriveVision, un proiect de machine learning.

„Opening Opportunities este o experienţă unică pentru elevii de liceu, în care pot să experimenteze inovaţia. Sunt mulţi liceeni care doresc să treacă din pragul de la consumatori de tehnologice către crearea de tehnologie, însă mulţi îşi aleg alte cariere deoarece ori îşi pierd interesul, ori nu sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor acestei industrii dinamice a IT-ului. Ori acest program, prin simularea mediului de lucru şi a etapelor de dezvoltare a unui produs de tehnologie, le deschide orizontul posibilităţilor şi îi lasă mult mai pregătiţi să păşească încrezători în noua lume care li se deschide în faţă după terminarea liceului” este de părere Ioana Popa, manager de proiect, Asociaţia Techsoup. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: