Examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar

Peste 395 de candidaţi suceveni şi-au depus dosarele de înscriere

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, ieri, că peste 395 de candidaţi din judeţ şi-au depus dosarele de înscriere pentru susţinerea examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar.

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ (anul şcolar 2017-2018) se va desfăşura miercuri, 18 iulie 2018, iar înscrierea candidaţilor care doresc să obţină definitivarea în învăţământ s-a făcut la unităţile de învăţământ.

Conform calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen judeţene s-a realizat până la 2 octombrie 2017, transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratele şcolare judeţene a avut loc până pe 9 octombrie, iar în perioada 9-31 octombrie a.c. are loc verificarea şi avizarea dosarelor, respectiv informarea candidaţilor cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere.

Inspecţiile de specialitate vor fi efectuate până la 1 iunie 2018, iar în perioada 3 – 10 iunie 2018, în vederea susţinerii probei scrise, vor fi completate şi validate dosarele de înscriere ale candidaţilor din baza de date.

Conform calendarului, prima afişare a rezultatelor înregistrate de participanţii la proba scrisă va avea loc în 24 iulie 2018, în timp ce contestaţiile vor putea fi depuse în intervalul 24 şi 25 iulie, iar soluţionarea acestora este prevăzută pentru perioada 25 – 27 iulie.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 27 iulie 2018, iar listele nominale cu candidaţii admişi vor fi transmise la Ministerul Educaţiei Naţionale în săptămâna 30 iulie – 3 august, MEN urmând să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru.

Reamintim că pentru examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar organizat în anul şcolar 2016-2017, în judeţul Suceava s-au înscris 272 de candidaţi, însă doar 253 au avut fişele de înscriere validate, iar la proba scrisă s-au prezentat 215 candidaţi, peste 64% dintre aceştia promovând examenul.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Candidaţii care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: