În municipiul Suceava

Numeroase blocuri fără căldură, din cauza întârzierii lucrărilor de modernizare a termoficării

> Sute de suceveni stau încă în frig, deoarece constructorul nu a luat măsuri de branşare din timp a consumatorilor la conductele înlocuite încă din sezonul cald > „Presăm constructorul şi vom face tot ceea ce este posibil, astfel încât toţi consumatorii să aibă parte de încălzire” a declarat primarul Ion Lungu

Mai multe blocuri de locuinţe din cartierele Obcini şi Zamca ale municipiului Suceava nu beneficiază de încălzire şi nici de apă caldă, cauza constând în aceea că lucrările de reabilitare şi modernizare a sistemului centralizat de termoficare nu s-au încadrat în termenele asumate. Constructorul Consix Bucureşti anunţase încă de la sfârşitul lunii august că a încheiat intervenţiile de înlocuire a conductelor vechi din Zamca, însă branşarea blocurilor la cele noi nu fusese încă făcută. Firma constructoare a fost acuzată de tragere de timp, responsabilii acesteia motivând reducerea ritmului execuţiei prin aceea că Primăria nu a achitat contravaloarea lucrărilor deja efectuate. Mai mult, întrucât banii aşteptaţi de la bugetul de stat nu au venit, în cartierul Obcini intervenţiile s-au oprit la 25% din total, hotărându-se trecerea lor în conservare, până la anul.

„Ne-am făcut un grafic prin care, până pe 15 octombrie, să dăm căldură la toată lumea. Sigur, oraşul beneficiază de căldură şi apă caldă, mai puţin anumite zone din cartierele Obcini şi Zamca. Avem promisiunea constructorului că, până joi, vom conecta în totalitate cartierul Obcini. La fel, şi ramurile 2 şi 3 din cartierul Zamca, rămânând ca pe ramura 1 conectările să mai dureze o săptămână. Presăm constructorul şi vom face tot ceea ce este posibil, astfel încât toţi consumatorii să aibă parte de încălzire” a declarat Ion Lungu.

www.romanidecentenar.ro

Edilul-şef a menţionat că nu are niciun semn că suma din 7,3 milioane de lei din cadrul programului Termoficare 2006-2020 va ajunge prea curând în reşedinţa de judeţ. Datoria către Consix Bucureşti, pentru partea din lucrările efectuate, era de 4 milioane de lei, de la bugetul local plătindu-se un milion de lei, cu titlul cofinanţare a Primăriei. Încă de la finele primăverii, prin programul guvernamental amintit, au intrat în modernizare punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km conducte; punctul termic Zamca, cu aproximativ 2,1 km reţele; punctul termic de pe strada Ion Vodă Viteazu cu 115 metri de conducte. Execuţia este încheiată doar la acest din urmă obiectiv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: