Premierul Mihai Tudose:

„E clar că cineva trebuie să plece acasă”

Întrebat într-o emisiune tv când a vorbit ultima dată cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şeful Guvernului, Mihai Tudose, a răspuns: „Faţă în faţă nu mai ştiu când. Personal, cred că joi pe telefonul meu şi am mai avut o discuţie duminică după-amiază, dar pe telefonul unui coleg”. Fiind întrebat şi ce s-a întâmplat în relaţia sa cu preşedintele PSD, Tudose a răspuns: „Aş spune că unele lucruri au derapat. Încercăm mâine (marţi; ieri, liderii PSD s-au întâlnit la sediul din Bucureşti spre a discuta tema remanierii Guvernului – n.n) să găsim o soluţie. Dacă nu găsim soluţia, va trebui să luăm nişte măsuri”.

În acest context, potrivit Agerpres, şeful Guvernului a precizat că va cere plecarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului său. În acest context, întrebat dacă va cere plecarea din Executiv a miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, prim-ministrul a spus: „Aţi înţeles bine. (…) Mai am încă doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul, (…) din cauza lipsei de performanţă”. El a mai spus că are şi anumite nemulţumiri referitoare la implicarea partidului în cazul anumitor decizii guvernamentale. „Mici amănunte, cu ghilimele sau fără, (…) despre nivelul de implicare al partidului în anumite decizii guvernamentale, modul în care se face, le vom discuta mâine (…) şi vom trage concluziile. Dacă lucrurile pot funcţiona altfel, vor funcţiona altfel, dacă nu, e clar că cineva trebuie să plece acasă” a spus Tudose.

Întrebat dacă este pregătit să plece de la conducerea Guvernului, în cazul în care PSD nu acceptă remanierea celor cinci miniştri, Tudose a răspuns: „Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge”.

www.romanidecentenar.ro

Potrivit Agerpres, citând „surse politice”, urma ca liderii PSD să se întâlnească în cursul zilei de ieri, pentru a discuta pe tema remanierii guvernamentale anunţate de premierul Mihai Tudose. Potrivit respectivelor surse, luni, premierul s-a întâlnit cu lideri ai partidului şi au precizat că în momentul la care Tudose a avansat varianta demisiei sale, i s-a cerut să nu facă acest gest.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: