Detectiv particular

Meseria de spion nu i se potriveşte oricui, nici chiar dacă se ascunde sub ipostaza de detectiv particular. Trebuie să ai curaj şi mai ales să ştii bine ce faci, încât să te angajezi să aduni date despre cel/ cea cu care urmezi să te căsătoreşti, despre copilul pe care vrei să-l înfiezi şi familia acestuia, despre fidelitatea perechii tale, despre preocupările ascunse ale copiilor tăi, despre persoane dispărute de la domiciliu sau despre care nu mai ştii nimic de ani de zile, despre bunuri ascunse sau înstrăinate de cei îndreptăţiţi să le obţină, despre persoane care ameninţă sau şantajează, despre mijloace sau probe necesare în instanţă. La toată această diversă gamă de investigaţie se adaugă şi cele solicitate de persoane juridice.

Probabil că nu este bine întotdeauna să ştii asemenea lucruri. Nu ştii, nu te stresezi. Dar e bine şi să le ştii, pentru că asemenea date, dovezi, probe îţi pot schimba viaţa, ceea ce nu-i de-aici, de-acolo.

Să recunoaştem că numai enumerarea situaţiilor care pot fi lămurite prin cercetările unui detectiv creează frisoane. Darmite să şi primeşti raportul, cu toate surprizele pe care viaţa ţi le rezervă, fără să ai măcar habar de existenţa lor.

www.romanidecentenar.ro

Şi să mai recunoaştem că o asemenea activitate este de-a dreptul trendy. La cât ne spionează astăzi specialiştii, colegii, rudele, prietenii, duşmanii, vecinii, o privire de acest gen peste viaţa noastră n-ar mai fi deloc o surpriză. Faptul, pozitiv este acela că cineva află până la urmă, cu semnături de certificare, ceea ce ştie tot satul, numai el, nu.

Lăsând gluma la o parte, o asemenea meserie este necesară, pentru că oferă suficiente garanţii de obiectivitate şi profesionalism, astfel încât ce s-a aflat să ştii numai tu. Nu şi presa…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: