Cătălin Nechifor constată că Gheorghe Flutur a obosit să critice PSD:

Vremurile în care spunea că PSD e ciuma roşie au trecut

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor şi-a exprimat surprinderea că liderul liberal Gheorghe Flutur a obosit în a critica PSD; după ce în urmă cu mai mulţi ani PSD era ciuma roşie, iar pesediştii puşi pe coji de nucă, acum sunt certaţi că Guvernul nu participă la târguri economice.

Nechifor a scris pe pagina sa de socializare că nu ar fi sesizat că s-a desfăşurat, sâmbătă, Consiliul Naţional al PNL, care nu a generat nicio informaţie naţională, dacă nu ar fi citit o ştire cu Gheorghe Flutur.

El arată că liderul liberal este departe de ceea ce era pe vremuri când „spumega de furie proletară” făcând PSD „ciumă roşie”, punând pesediştii să stea la colţ pe coji de nuci şi vorbea despre colegii social-democraţi din 2008 numindu-i „şobolani roşii”.

„Ehe, ce vremuri… Acum am văzut un Gheorghe Flutur obosit, n-a mai reuşit să înflăcăreze activul liberal, dar tot nu s-a abţinut să nu zică ceva rău de PSD, ceva cum că nu e bine că Guvernul PSD nu merge la târgurile de prin afară, acolo unde merge el după investitori, referindu-se la forumul de la Krynica şi la Expo Real de la München, ambele manifestări având loc cu puţin timp înainte” scrie Nechifor.

El arată că guvernul PSD nu prea avea ce să caute la Krynica, în Polonia, deoarece se ştie că această manifestare este una de casă a popularilor europeni, din familia cărora face parte PNL, acest aspect putând fi observat prin simplă citire a speakerilor de top invitaţi să ţină prelegeri.

Nechifor consideră că al doilea eveniment, Expo Real München, nu pare să fie vreo manifestare de mare amploare, putând fi catalogată drept semiobscură, fie şi dacă se gândeşte doar la modul în care Consiliul Judeţean şi Gheorghe Flutur au ajuns să participe.

„Dacă ne aducem bine aminte, anul trecut Consiliul Judeţean a hotărât să se asocieze cu oraşul Siret pentru motivul că, aceştia din urmă fiind invitaţi oficial, nu aveau suficiente fonduri pentru deplasare şi pentru promovarea Parcului Industrial Siret. Iar în materie de rezultate directe, participarea de anul trecut n-a produs nimic, doar nişte ştiri, mai puţini bani în bugetul propriu şi în materie de parcuri, singura menţiune ar putea fi parcul Colegiului Tehnic «Laţcu Vodă» Siret” arată deputatul PSD.

Nechifor mai arată că a consultat informaţiile privind târgurile şi expoziţiile organizate între 1 septembrie şi 8 octombrie 2017, constatând că sunt 1.711 târguri, forumuri şi alte astfel de manifestări în aceste zile în lumea largă, mai precis în 99 de ţări.

El precizează că în Germania au avut loc 265 de astfel de manifestări, în SUA – 118, în Australia – 21, în Chile – trei, în Bangladesh – două, iar în Bolivia doar una.

„La nivel de regiuni, spre exemplu, în Bavaria au avut loc 31, dintre care 13 în München şi doar unu singur în Bamberg. Să dăm şi câteva exemple concrete: 29 sep.-3 oct., Landshut, Germania, Regional Consumer Goods; 3 oct. – 7 oct., Madison, USA, World Diary Expo; 3 oct. – 7 oct., Sharjah, UAE, Watch and Jewelery Show; iar exemplele pot continuă la Moscova, Tunis, Novi Sad, Aberdeen, chiar şi în România fiind 10 târguri sau expoziţii în această perioada. Sigur că e bine ca la aceste acţiuni să participe şi Guvernul, prin instituţiile, companiile sau organizaţiile specializate, că doar nu vor merge toţi miniştrii peste tot, însă, în mod evident, e imposibil să participi la toate cele 1711 evenimente, iar în realitate numărul acestora putând fi mult mai mare. Dar de aici până la a cere imperativ prezenţa e o distanţă foarte mare, mai degrabă o critică inutilă şi, pentru că eu nu doresc să critic, aştept rezultatele vizitei de anul acesta a domnului Flutur la Krynica şi München. Cele de anul trecut sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire” a conchis Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: