Simpozion organizat de comunităţile evanghelice din Suceava

„500 de ani de Reformă Protestantă”

Comunităţile evanghelice din oraşul Suceava organizează astăzi, 10 octombrie, ora 17.30, la Muzeul de Istorie Suceava, simpozionul „500 de ani de Reformă Protestantă”, întrucât anul acesta se împlinesc 500 de ani de când Martin Luther a pornit mişcarea reformei în Wittenberg, Germania.

Evenimentul are rolul de a privi la istoria acelor vremuri, la principiile teologice ale reformatorilor şi impactul reformei lor.

La acest eveniment sunt anunţaţi invitaţi speciali din ţară şi străinătate, care vor avea expuneri pe marginea acestui eveniment istoric. Un grup vocal bărbătesc va susţine un minirecital coral, iar în pauza dintre cele două sesiuni se va putea vedea o expoziţie de biblii vechi şi de fotografii cu biserici lutherane din Bucovina istorică.

„Dorim ca prin acest eveniment să comemorăm şi să celebrăm unul din cele mai semnificative momente ale istoriei” anunţă organizatorii: Organizaţia Pro Charis, Centrul de studii teologice Betleem, Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina, Societatea Misionară Română, Liderii de Mâine, OSCER, Slavic Gospel Association. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: