Modelul de tip paşalâc al PSD, una din cauzele subdezvoltării ţării

 > Trebuie mai multă autonomie financiară locală, consideră preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că modelul de tip paşalâc al PSD, prin care autorităţile locale sunt dependente de guvern, este una din cauzele subdezvoltării ţării, pentru că primarii au fost nevoiţi să fie supuşi pentru a obţine finanţări pentru proiecte locale.

Flutur a spus în discursul său că PNL vrea stabilitate politică, vrea dezvoltare, vrea să oprească migraţia politică şi a subliniat că pachetul de legi pregătit de PNL prin care parte din redevenţe să ajungă la bugetele locale va determina ca primăriile să aibă mai multă independenţă.

El a explicat că acum bugetul este construit astfel încât autoritatea locală să fie dependentă de centru.

„Ceea ce s-a întâmplat în guvernarea PSD e trist. Au mărit salariile pe hârtie, dar nu ne-au dat şi banii să plătim salariile şi atunci indirect se taie banii de la investiţii cu mâna primarilor şi a aleşilor locali. Asta este realitatea tristă din această ţară şi eu cred că liberalii trebuie să spună o parte mai mare din redevenţă trebuie să rămână autorităţilor locale, mai mult din cotele defalcate. Să nu avem migraţie odată la 4 ani ca să fii supus cuiva să-ţi dea nişte bani. În 27 de ani una din cauzele subdezvoltării asta a fost, predarea modelului de paşalâc la PSD cu acea ordonanţă prin care ne-au plecat 500 de primari pentru că le-au dat 2 km de drum să asfalteze” a declarat Flutur.

www.romanidecentenar.ro

El a transmis membrilor PNL că vor trebui să vină în Parlament cu aceste iniţiative legislative.

Flutur consideră că e nevoie şi de implicarea mai mare a aleşilor locali liberali şi că liberalii vor avea multe iniţiative pe care să le spună românilor.

„Să fim un model pentru ceilalţi în întâmpinarea centenarului unirii” a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Paşalâcul_de_la_Gulea says:

  Iată ca domnul Flutur a descoperit de ce n-are mândra paie-n şură,imediat ce s-a scoborât dumnealui,ca ceaţa,pe aeroportul despre care dumnealui a spus ca va fi aeroport,de la frau Angela,de unde se duce să ia lumina ,preste an,când nu se duce la Ieruşalaim,fie că s-a plictisit,fie că n-are batalama de la IPS Pimen,care nu prea ştie de glume neoprotestante…
  Deci dumnealui işi pregăteşte terenul pentru vremea ce va să vină curând cu noi alegeri,guvernul e de vină, că nu-i dă lui bani ca autonom ce este,să fie ceva ca Catalunya,sunt si ceva diferenţe adică ăia dau mai mult decât iau,insă nu o să ne pierdem noi acuma in amănunte…
  Ce nu se intelege & nu se ştie de către homo bucovinensis este că cum devine cazul,herr Schmetterling,cu chestia asta cu guvernul,deoarece una din două: ori dumneata n-ai treabă cu ceea ce intră in atribuţiile guvernului si atunci nu te bagi in borşul său,nu promiţi si nu te pozezi pe lucrările sale ca să creada lumea că ai vreo treabă si anume una mare,ori ai treabă şi rezolvi ceea ce ai promis in sunet de caramidă batută in pept, prin campanii!
  Las la o parte si imprejurarea că promisiunea faptei altuia nu are nici o valoare juridică,astfel incât,atunci când promiţi: că centura ,că gazul (stim noi care si cum…) că autostrada,că alte alea,este ca si cum ai promite salata din grădina ursului,deoarece nici măcar atunci când ai tăi,gaşca voastră, cum ar fi , erau la guvernare nu te-au băgat in seamă şi te-au lăsat in ploaie,ca pe ştim noi cine,care incepe cu “c” si se termina cu “t”,adica un fel de #kkt…
  Sau nu este aşa? Că doar centura,gazul,altele cum ar fi marirea pensiilor si salariilor (in sus,atenţie!) a PIB-ului,erau cât pe ce să fie facute de dumneata &PDL,numai că n-a fost să fie,poate data viitoare…
  Apoi,când te duci la nemţi si te plângi că nu te-au insoţit miniştrii cu notes-ul in mâna,trebuie să ai in vedere că s-ar fi dus ei,cu condiţia să-i fi contactat,prin proceduri legal agreate,dacă inţelegi… Că nu e bine să ceri autostradă,lapte,miere,bani,pe la Cernăuţi,in conferinte de presă pentru ziare cu tiraj intim,prin alte sate din Ukraina,pe unde te duci ca să-i faci vizite de pretenie lu’ bratia Iwan,ca semn de inteligenţă si de grijă faţă de elementul românesc,mai ales faţă de tinerii care invaţă carte in altă limbă decât aia in care gândesc,să faci planuri din cuţite si pahară,că cum e mai bine d.p.d.v. geostrategic să facem noi o hudiţă de la Marea Baltica la fluviul Başău,să strigi de pe-acolo ca guvernul nu-ţi da bani,din invidie faţă de succesurile tale, că dacă-ti dădea era de mult făcută…
  Au poate să fi trecut dumneata ,la reuşite care te indeamna sa ceri mai mult,rezolvarea problemei căii ferate prin simularea TGV-ului bukowinean chiar in buricul târgului ,respectiv introducerea “mocăniţei” Hutulca (??) de consolare,pentru guşaţii din Putna care cam exageraseră,se plimbaseu prea mult cu trenul fara bilet,cam 100 (una suta) ani,acuma să se plimbe cu tramcariciul,care are,că care n-are să se plimbe cu maşinile trimise de către cumnaţii lor de la Germania !?!
  Pentru că este dovedit ştiinţific,pe domnul Flutur nu-l mai incape nici o haină de politician de anvergură locală, ’mnealui are stofă de politician euroatlantic,poate doar in ie bărbătească bukowineană să mai incapă,când si când,la tras in filme precum si la pozele pentru statuia de ceară de la muzeul domnului Ursu,aflată in pregătire.
  Insă el spune (“..am spus acolo….”),peste tot cum e mai bine,ce folos că nu il ascultă nimeni şi ,iaca,s-a trezit la Germania,in herzoghtum-ul lor de Bavaria,fara nici un ministru in suită,se poate aşa ceva??? Dar el a spus… De pe urma sa ramân ,indeobşte,festivaluri – ale cetinei,ale oauălor clocite,ale brânzei, hai (marsch…) in Bukowina,altele care vor fi făcute publice in master planul de festivaluri al CJ al PDL,de dus până la capăt n-a dus nimic,nici n-avea ce, că puţin a inceput şi nu a mai ştiut cum să procedeze cu miniştrii de la vremea respectivă… Nici nu-i uşor,insă la increţit fruntea şi la purtat casca cf. grad se pricepe,iată insă şi semnele că ar mai vrea un mandat,mai ales că pe domnu’ Balan (caz clasic de domn făcut din bucati de mârlan de către organe,cum a fost re-făcut Osiris din bucăţi,in alt context…) l-a scăpat in politica mare de la mitici,de la Dâmboviţa,acuma rezolvă si ăla problemele invăţământului,a intrat chiar in zona celui universitar,dacă nu le rezolvă el,nu le rezolvă nici dracu’ !
  Asta ne scapaseu nouă,nu aveam aici Herzoghtum Bukowina ,cum indelung mânkaseu dumnealui &comp kkt cu lopăţica Lineman vreme de două mandate,nu… Noi aveam aicea paşalâc,cine să fie paşa,cine?? Că el este sau va fi gauleiter,el vrea un fel de Gau Bukowina,daca nu ştie ce e aia “gau” ,să-l intrebe pe Barbă sau pe mârlanul lor ,specialist in spionarea oamenilor de coprocultura excrementari cinstiti,de la CCB… Un paşalâc in care,ca in orice paşalâc ,cineva atacă BOR,pre ierarhii sai,pre strămoşii săi,cin’ să fie,cin’ să fie?
  Şi care i-au mărit lui salariul său de gauleiter bukowinean in mod perfid,ca-n paşalâcul de la buda, cu indicaţia expresă de a deturna banii de la investiţii,aşa scrie in lege,el nu a vrut,insă nu te pui cu legea,nu?
  Că vine vice-paşa Stan,iese din pivniţele sale de la Falticeni,din cramele sale de pe paşalâcul său unde se intâlnesc numai când pun la cale cine să conducă gaul Bukowina ,şi il atinge la mir cu vreo glumiţă,când ii vine lui să se râdă,după cum e năravul la paşale,de să-i cada vopseaua si alea in scrot,mă-ntelegi,soro,lu’ betu’ herr Schmetterling,precum şi părul din nas,ce mai!
  Aşa se şi explică că suntem in urma clasamentului la salariul mediu,in urma fostului sărman judeţ Botoşani,cam in urma tuturor,ceva relaţii de apropiere ar cam fi cu judeţul Vaslui,ca paşalâc mai vechi,până se trezesc si ăia din penultima mahmureală!
  Dar el,gauleiter Schmetterling, a spus,treaba voastră daca nu aţi băgat de seamă,acuma imi mai trebuie un mandat ca să vă mai rezolv ceva,ca să vă mai spun una-alta despre raiale,despre raiaua PDL,acuma si cu plata in rate ca PNL,cu sageata sculată!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: