„Sperăm să se lege ceva…”

> La Expo Real München, Gheorghe Flutur a discutat cu potenţiali investitori pentru viitorul spital de copii, Ambulatoriul SJU Suceava, Salina Cacica, staţiuni ca Suceviţa sau Mălini şi parcuri industriale

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a continuat, joi, întâlnirile cu posibili investitori la cel mai important târg de investiţii din Europa, Expo Real München, arătând că lucrurile ar merge mult mai repede dacă judeţele ar avea mai multă autonomie şi decizie economică.

Flutur a declarat într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” că sunt foarte mulţi investitori care sunt interesaţi să realizeze noi investiţii.

„Aici lumea e foarte informată, vine şi te caută pentru că ştie cine eşti, de unde vii şi ce oportunităţi sunt. Nu trebuie să pierzi timpul să povesteşti, ci să stai faţă în faţă şi, dacă eşti serios, să dai termen, să vină în ţară şi să mişcăm ceva” a spus Flutur.

El a arătat că au fost purtate discuţii cu investitorii în parcuri industriale, cu constructori în spitale şi aeroporturi şi se continuă discuţii cu investitori pentru spitalul de copii şi pentru ambulatoriul din curtea Spitalului Judeţean Suceava.

„Am avut discuţii pentru Salina de la Cacica, pe staţiuni mici cum e Suceviţa sau Mălini, pe parcuri industriale. Sperăm să se lege ceva” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că este importantă prezenţa constantă la acest târg, precizând că municipiul Cluj-Napoca este prezent de 7 ani pentru a atrage noi investitori.

„Sunt foarte mulţi dornici să vină să investească” a spus Flutur.

El consideră că nu înseamnă că se rezolvă totul acum, dar că sunt deschideri pe care doreşte să le valorifice.

„Dacă nu vii, nu exişti” a spus preşedintele CJ Suceava.

El consideră că dacă judeţele ar avea mai multă autonomie şi decizie economică, investitorii ar veni mai repede.

„Astăzi, din păcate, nu am văzut măcar un secretar de stat de la Bucureşti să fie prezent la cel mai mare târg de investiţii din Europa. Guvernul ar trebui să dea un semnal, să fie prezent. Au fost investitori, dar nu au fost oficiali care să garanteze pe politică guvernamentală” a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: