Senatorul PNL Dan Cadariu despre planul Guvernului pentru investiţii rutiere în nordul Moldovei:

Modernizarea DN 2 după 2019, centura Sucevei, în jurul anului 2020, iar despre autostrada Tg. Mureş – Iaşi, niciun cuvânt

Senatorul PNL de Suceava Dan Cadariu a declarat, joi, că interesul Guvernului PSD privind siguranţa rutieră în judeţul Suceava s-a văzut la rectificarea bugetară, când au fost tăiate fondurile Ministerului Transporturilor, şi că investiţii serioase ar putea fi luate în calcul după 2019.

Cadariu a spus în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” că a întrebat încă din primăvara acestui an, Ministerul Transporturilor, care este planul pentru infrastructura rutieră din nordul Moldovei.

„Am solicitat informaţii Ministerului Transporturilor despre DN 2 de la Roman la Siret, despre şoseaua de centură a Sucevei şi autostrada ipotetică Tg. Mureş – Iaşi. Am primit un răspuns, în termenul legal. Despre DN 2 discutăm undeva la orizontul anului 2019, despre şoseaua de centură a Sucevei, undeva în jurul anului 2020, iar despre autostradă, niciun cuvânt. Cam asta este abordarea Ministerului Transporturilor despre nordul Moldovei şi despre Suceava” a spus Dan Cadariu.

El a menţionat că această întrebare a fost adresată înainte de jumătatea anului, urmând ca după rectificarea bugetară să se vadă care vor fi abordările Guvernului privind aceste investiţii.

„Au făcut rectificarea bugetară cu o întârziere de 2-3 luni, iar la Ministerul Transporturilor jumătate din buget a fost ras. Practic, acesta este răspunsul dat locuitorilor din nordul Moldovei, din Bucovina şi din Suceava de cei care au în răspundere siguranţa noastră rutieră” a spus Cadariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: