Suceava, pe lista judeţelor cu descinderi ale mascaţilor

> Anchetatorii au efectuat ieri peste 50 de percheziţii în capitala ţării şi 22 de judeţe din ţară

 Anchetatorii au efectuat pe parcursul zilei de ieri nu mai puţin de 50 de descinderi în Bucureşti şi în 22 de judeţe din ţară, într-un amplu dosar de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate.

Percheziţii au fost derulate şi în judeţul Suceava, la sediile sociale şi la punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor produse. Importante forţe de ordine au făcut acelaşi lucru în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vrancea.

Potrivit procurorilor, au fost ridicate înscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de certificate emise de societăţile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor. Asta după ce, în urma cercetărilor, s-a stabilit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate. În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei către Fondul pentru Mediu, prejudiciul fiind stabilit la valoarea de aproximativ 29 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: