Sanitas:

Guvernanţii nu au fost capabili să vină cu soluţii la problemele angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Peste 200 de membri ai Federaţiei Sanitas, veniţi din Argeş, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, şi ai Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR au protestat miercuri în faţa Ministerului Sănătăţii, nemulţumiţi fiind de lipsa de reacţie a actualei guvernări faţă de problemele din sănătate şi asistenţă socială.

Aceştia acuză guvernanţii că nu au fost capabili până în prezent să vină cu soluţii concrete la problemele lor.

În acest context, o delegaţie a Federaţiei Sanitas s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre modificarea legii salarizării bugetarilor şi transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, precum şi recâştigarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018, se menţionează într-un comunicat remis Agerpres.

www.romanidecentenar.ro

„Am argumentat pentru a nu ştiu câta oară, în faţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, necesitatea modificării Legii nr. 153/ 2017, care sunt inechităţile şi omisiunile care trebuie îndreptate. Aceştia au recunoscut că aplicarea Legii-cadru de la 1 ianuarie 2018, în forma în care este acum, coroborată cu trecerea contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului, ar genera pierderi de venituri în sănătate şi asistenţă socială. Am cerut explicaţii pentru lipsa de soluţii concrete a guvernanţilor şi pentru atitudinea refractară pe care o au faţă de solicitările noastre. Dacă ne aducem bine aminte, pe 4 octombrie 2016, Sanitas era tot în stradă, în faţa Ministerului Sănătăţii. Astăzi, 4 octombrie 2017, suntem tot aici şi constatăm, cu amărăciune, că numai Guvernul s-a schimbat, problemele au rămas aceleaşi” a explicat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: