Centenarul – „o sărbătoare a tuturor românilor”

Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor, a afirmat ieri ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), Lucian Romaşcanu, care a informat că au fost centralizate 2.170 de proiecte dedicate evenimentului, dintre care urmează să fie selectate cele care vor fi propuse Guvernului pentru finanţare în anul 2018.

„E foarte important să înţelegem că Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor, a tuturor instituţiilor de stat sau private care vor, într-un fel sau altul, să marcheze acest moment istoric. Nu poate o instituţie, oricât ar fi ea de capabilă, să gestioneze tot în ceea ce priveşte evenimentele” a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri la sediul MCIN, anunţă Agerpres.

El a precizat că la Departamentul Centenar de la MCIN atribuţiile au fost împărţite pe două paliere – unul de intermediar şi altul de organizator sau lider de proiect, fiind centralizate 2.170 de proiecte. „…Suntem cei care am primit şi am centralizat toate proiectele pe care instituţiile statului, ministerele şi unităţile administrativ-teritoriale şi-au propus să le facă în anul următor. În acest moment avem centralizate 2.170 de proiecte, dintre care 550 sunt fără costuri exprimate. Le vom filtra şi refiltra încă o dată pentru a le propune, într-o săptămână de acum încolo, pentru finanţare în 2018. (…) Dacă vreţi, vă pot spune şi pe detalii: unităţi administrativ-teritoriale – 1.791 de proiecte de finanţat, plus 124 de proiecte pe care şi le-au bugetat din resurse proprii; de la instituţii – 199 de proiecte, de la minister – 114 proiecte; Bucureştiul are, până în acest moment, 60 de proiecte trimise de Primăria Generală, plus primării de sector; încă nu ne-au trimis primăriile sectoarelor 3 şi 6” a menţionat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: