11 companii amendate pentru încheierea de înţelegeri pe piaţa repartitoarelor de căldură

Consiliul Concurenţei a sancţionat 11 companii cu amenzi în valoare totală de peste 3,673 milioane lei (aproximativ 798.626 euro) pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa exploatării repartitoarelor de costuri pentru încălzire, se arată într-un comunicat al autorităţii, anunţă Agerpres.

Consiliul Concurenţei a constatat că trei companii (Ista România, Techem Energy Services şi Elsaco Brunata) s-au înţeles să îşi împartă piaţa, respectiv localităţile în care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire, şi au fixat tarifele aferente acestor servicii. La înţelegerea de împărţire a pieţei naţionale a serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire a participat, pentru o perioadă limitată, de aproape un an, şi compania Elsaco Electronic. În acest fel, consumatorilor li s-a restrâns posibilitatea de a alege furnizorul, plătind, în acelaşi timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii.

În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat existenţa unei înţelegeri, pentru fixarea tarifului aferent serviciului de exploatare a repartitoarelor, între companiile Elsaco Brunata şi Techem Energy Services, pe de-o parte, şi şapte parteneri ai acestora, pe de altă parte (Heat Energy Services, Cagero Instal, Laguna Serv, Ovila Com, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, Regia Autonomă de Gospodărire Comunală şi Locativă Paşcani şi Electroval Sound). Practic, Elsaco Brunata şi Techem Energy Services au pus la dispoziţia celor şapte parteneri software-ul de calcul al costului pentru încălzire şi au stabilit, totodată, tariful pentru serviciul de citire şi repartizare a costurilor pe care urmau să îl plătească consumatorii. Stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurenţei prin preţ şi creşterea tarifelor practicate în raport cu clienţii finali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: