Canotaj

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a felicitat campioanele României

> Sucevencele Geanina Beleagă, Ionela Lehaci şi Ioana Vrânceanu au fost medaliate cu aur la mondiale

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, unde a fost primită delegaţia României care a participat la Campionatele Mondiale de canotaj, că sportivele din probele de 8+1 şi dublu vâsle categorie uşoară, medaliate cu aur, au demonstrat prin performanţa lor că nimic nu este imposibil.

„Ne-aţi făcut încă o dată mândri, mândri de voi, de ţara noastră. Felicitări pentru acest rezultat extraordinar pe care l-aţi obţinut. Aţi demonstrat că nimic nu este imposibil şi că se poate să fim primii în lume. Voi sunteţi modele pentru generaţii întregi. Această performanţă pe care aţi obţinut-o trebuie scoasă în evidenţă pentru că în spatele ei stau ore, zile, luni, ani de sacrificii pe care le-aţi făcut. Eu nu pot decât să mă înclin în faţa voastră şi să vă mulţumesc în calitate de ministru”, a afirmat Dunca.

Acesta a menţionat că fiecare sportivă medaliată cu aur va fi premiată cu 56.000 de lei, iar componenţii bărcii de 8+1 masculin, care au ocupat locul 5, vor încasa câte 7.000 de lei. „Aurul va fi premiat cu 56.000 de lei, locurile 5-9 se premiază cu 7.000 de lei. În total, cu tot ce înseamnă antrenori şi ceilalţi membri ai staff-ului, în jur de 1,4 milioane de lei. E o sumă mică pentru tot ce aţi făcut voi pentru această ţară. Mi-aş dori ca toate sporturile să vină la premiere, să intre ministerul în faliment că nu avem bani”, a afirmat Marius Dunca.

La final, ministrul Marius Dunca i-a felicitat pe Ionela-Livia Lehaci şi Marius-Vasile Cozmiuc, componenţi ai echipajelor de dublu vâsle categorie uşoară, respectiv 8+1 masculin, care urmează să se căsătorească. „Mai avem un eveniment frumos care trebuie sărbătorit. Peste o lună de zile sau mai puţin, domnul Cozmiuc şi domnişoara Lehaci se vor căsători. Le urăm casă de piatră, succese şi multe realizări”, a precizat Dunca.

www.romanidecentenar.ro

Delegaţia României care a participat la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Sarasota (SUA) a fost primită, marţi, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, secretarul general al COSR, George Boroi, preşedintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, şi preşedintele CSA Steaua, Cristian Petrea.

România a obţinut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA). Prima a fost adusă de sucevencele Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă, în proba feminină de dublu vâsle categorie uşoară, iar a doua de echipajul feminin de 8+1 alcătuit din, suceveanca Ioana Vrînceanu, alături de Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea.

De asemenea, echipajul de 8+1 masculin al României, format din Cristian Ivaşcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă şi Adrian Munteanu a ocupat locul 5 la această ediţie a Campionatelor Mondiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: