Punctele de examinare pentru obţinerea permisului auto din Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc se desfiinţează

> Examenul va fi susţinut doar în Suceava

Prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi a anunţat, ieri, că vor fi desfiinţate punctele de examinare pentru obţinerea permisului auto din Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, măsura fiind luată pentru creşterea numărului de candidaţi care pot fi examinaţi, dar şi pentru asigurarea de condiţii egale de examen pentru toţi candidaţii din judeţ.

Prefectul a spus că, în prezent, în ceea ce priveşte obţinerea permisului de conducere, funcţionează programarea online. Ea a arătat că programarea este onorată la 30 de zile pentru verificarea dosarului în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Totodată, în condiţiile în care dosarul este complet, s-a ajuns ca programările pentru examenul pentru categoria B să fie în luna februarie 2018.

„Avem o problemă de programare inegală pe cele cinci locaţii unde se desfăşoară în prezent examenul pentru proba practică” a spus prefectul care a arătat că, acum, examinarea se desfăşoară în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Ea a explicat că sunt 13 examinatori în Suceava, iar, pentru un examen la categoria B, durata pentru proba practică este de circa 25 de minute, dar că pentru un examen susţinut la Vatra Dornei un examinator mai pierde patru ore pe drum, interval de timp în care ar putea examina alţi opt candidaţi.

În aceste condiţii, prefectul a anunţat că a dispus, prin ordin, desfiinţarea celor patru puncte de examinare de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni începând de la 1 ianuarie 2018 şi că decizia a fost luată în urma unei analize.

„Ne confruntăm şi cu o criză de personal după ce cinci examinatori s-au pensionat” a spus prefectul.

Ea a mai declarat că judeţul Suceava are cel mai mare număr de puncte de examinare din ţară, fiind un judeţ de excepţie, dar că sunt şi diferenţe foarte mari în ceea ce priveşte condiţiile de examinare şi că şi acestea sunt motive pentru care a decis ca examenul să fie susţinut doar în municipiul Suceava.

„Vom asigura condiţii egale de examinare pentru toţi candidaţii din judeţul Suceava”, a spus prefectul care a adăugat că măsura va duce şi la reducerea decalajelor în ceea ce priveşte programarea pentru examinare.

Mirela Adomnicăi a recunoscut că nu s-a consultat cu Primăria Suceava privind această decizie, care ar putea genera noi blocaje în trafic, dar a menţionat că vor fi alese trasee pentru examinare astfel încât să nu fie afectată circulaţia în municipiu, care este şi aşa greoaie.

Un comentariu

  1. Bătălie pentru ȘPAGA-să nu se piardă nimic.Cea mai mare afacere cu MITĂ legalizată de la elev-instructor-examinator-….mai departe să se închidă ochii.Mii de euro sunt plimbați zilnic prin această filieră și nimeni nu clintește un deget.Obțin carnetul de șofer mii de tineri cu probleme ,dar mita face treaba bună și nu sunt deviații de la sistemul foarte bine implementat.!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI