La Rădăuţi

Femeile social-democrate au discutat despre discriminarea femeilor pe piaţa muncii

Organizaţia Femeilor Social-Democrate Suceava a fost gazda conferinţei cu titlul ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii” ce s-a desfăşurat în municipiul Rădăuţi, în perioada 29-30 septembrie 2017, la care au participat reprezentante social-democrate din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Braşov, Teleorman, Timişoara şi Suceava.

Dezbaterea a fost extrem de interactivă, iar cele peste 100 de participante au adus în discuţie teme precum egalitatea de gen, discriminarea femeilor pe piaţa muncii şi violenţa împotriva femeilor, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi distribuit fiecărei participante Studiul Egalităţii de Gen pe piaţa muncii din România în Sectorul Public şi Privat realizat de europarlamentarul Viorica Dăncilă. Una din concluziile acestui studiu se referă la faptul că femeile nu câştigă la fel de mult ca bărbaţii atunci când efectuează activităţi similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate şi trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbaţii.

Fiind prezentă la lucrările conferinţei, Viorica Dăncilă, preşedinte OFSD şi liderul eurodeputaţilor PSD din Parlamentul European, a apreciat că „deşi există discriminare la locul de muncă, multe femei din România nu se simt discriminate. Este vorba de mentalităţi şi tradiţii, femeile din România îşi construiesc identitatea în principal în jurul familiei. Este nevoie de o mai bună informare, dar şi de armonizarea legislaţiei din România cu cea europeană. Partidul Social Democrat este singurul partid din România care a respectat cota de gen şi care a promovat în mod real femei în politică şi în funcţiile importante de decizie”.

Oana Elena Pintilei, preşedintele OFSD Suceava şi moderatorul acestei dezbateri, a declarat că „în România se vorbeşte mult despre egalitate de şanse, dar se face mult prea puţin în realitate. La nivelul judeţului Suceava lucrurile nu stau diferit de restul ţarii în ceea ce priveşte egalitatea de gen pe piaţa muncii. Deşi în teorie femeile sunt egale cu bărbaţii, în realitate lucrurile nu stau la fel. Este nevoie de un efort transpartinic comun astfel încât aceste cazuri să se regăsească din ce în ce mai puţin pe piaţa muncii din România. Partidul Social Democrat a fost singurul partid din România care a propus o femeie pentru funcţia de prim-ministru, o premieră în întreaga istorie a României”.

La eveniment au participat şi secretarul executiv al OFSD, Maria Lazăr, vicepreşedintele PSD şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, preşedintele OFSD Bucureşti şi secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Maria-Manuela Catrina, secretarul de stat şi vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Tatiana Sandu, senatori şi deputaţi PSD.

Programul Conferinţei OFSD organizate în municipiul Rădăuţi a prevăzut şi o vizită la fabrica de încălţăminte Marelbo, ai cărei angajaţi, în procent de 70%, sunt femei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI