USV se numără printre cele şase universităţi selectate de MEN pentru construcţia de cămine studenţeşti

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, că instituţia academică suceveană se află printre cele şase universităţi din ţară care s-au calificat pentru finanţarea construcţiei de cămine studenţeşti.

„Vestea bună pentru toţi cei care urmează să fie studenţii facultăţilor din Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava şi cei care sunt acum studenţi este legată de acea investiţie pe care Guvernul României şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu programul de guvernare, de a finanţa 30 de cămine studenţeşti. Din prima etapă s-au calificat din punct de vedere al documentelor şase universităţi, între care şi universitatea dumneavoastră”, a spus Pop.

El a precizat că în prezent Compania Naţională de Investiţii derulează achiziţia studiilor de fezabilitate, iar după finalizarea acestei etape va urma procedura de achiziţie a lucrărilor de construcţie a căminelor studenţeşti.

„Odată cu finalizarea studiilor de fezabilitate vom intra în procedură de achiziţie, iar termenul de finalizare nu va fi mai lung de doi ani, dar important e că dăm startul celor 30 de cămine pe care am spus că le construim şi dumneavoastră sunteţi între cele şase universităţi. E un lucru foarte bun şi eu vă felicit”, a spus Pop, adăugând că „ideal ar fi fost să poată fi construite toate cele 30 de cămine, însă unele universităţi mai trebuie să aducă unele documente”.

El şi-a exprimat convingerea că se va reuşi încadrarea în termenul prevăzut pentru construcţia căminelor din cele şase universităţi selectate.

Rectorul USV, Valentin Popa, a precizat că acest cămin studenţesc va avea o capacitate de 800-900 locuri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI