„Trebuie să ne pregătim pentru investiţii şi pentru scoaterea din umbră a judeţului Suceava” îşi propune Gheorghe Flutur, şeful administraţiei judeţene

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în şedinţa de plen a CJ Suceava că este nevoie de investiţii în judeţ, în special în infrastructura de transport, subliniind necesitatea accesării unui împrumut de 67,7 milioane de lei necesar pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi pentru extinderea terminalului Aeroportului Suceava.

El a explicat că prin acest credit urmează să fie finanţată modernizarea drumului judeţean între oraşele Frasin şi Broşteni, care leagă Valea Moldovei de Valea Bistriţei şi care nu a fost reabilitat consistent de 47 de ani, fiind făcute doar mici intervenţii de întreţinere.

Totodată, din credit ar urma să se modernizeze drumul Gemenea-Slătioara, care a fost licitat în 2011 şi prin PNDI, dar şi drumul care face legătura cu Codrul Secular de la Slătioara, obiectiv UNESCO ce trebuie pus în valoare.

Flutur a spus că este nevoie de dezvoltarea economică şi turistică a zonei şi a susţinut că împrumutul pentru investiţii în infrastructură înseamnă dezvoltare.

„Trebuie să ne pregătim pentru investiţii şi scoaterea din umbră a judeţului Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că proiectul de modernizare a drumului Frasin-Ostra-Broşteni a fost depus pentru finanţare prin PNDL 2, dar nu a fost selectat şi că este nevoie ca acesta să fie reabilitat în totalitate, pentru că şi locuitorii din zona respectivă trebuie să aibă legături rutiere adecvate.

Mai mulţi consilieri judeţeni PSD au pus întrebări privind gradul de îndatorare a judeţului şi au apreciat că poate ar fi mai bine dacă s-ar aştepta să fie identificate surse de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din sumele necheltuite.

Flutur a răspuns că vârful de sarcină al datoriei judeţului va fi în 2019, când acesta va fi de circa 25 %, dar că în anii următori va scădea.

În ceea ce priveşte finanţarea prin PNDL el a spus că proiectul nu a fost finanţat, iar senatorul PSD Ioan Stan a spus clar că nu va exista un PNDL 3.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că trebuie să se intervină cât de repede pentru modernizarea drumului Frasin-Broşteni, care este un drum de munte, care a fost un drum tehnologic şi pe care s-au cărat ani de zile minereuri. „E normală o astfel de investiţie. E singurul drum de o asemenea lungime nemodernizat din judeţ”, a spus Flutur.

El a mai arătat că CJ Suceava a aprobat cofinanţarea pentru lucrările de modernizare a drumului Suceava-Iaşi şi că au fost realizate studiile de fezabilitate pentru şase din cele opt drumuri judeţene care urmează să se modernizeze prin PNDL 2.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI