DSP Suceava cere actualizarea listei cu persoanele vulnerabile ce necesită o supraveghere mai atentă în timpul iernii

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că instituţia va solicita autorităţilor locale şi medicilor de familie din judeţ actualizarea listei cu persoane vulnerabile care necesită o supraveghere mai atentă în sezonul rece.

Zorescu a spus că măsura face parte dintr-un plan mai amplu prezentat, miercuri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar îndeplinirea acestei măsuri revine în sarcina DSP Suceava.

Ea a precizat că, sub coordonarea DSP Suceava şi împreună cu alţi factori de răspundere, vor fi monitorizate nominal gravidele aflate în lunile de sarcină VI-IX, astfel încât în cazul apariţiei unor blocaje pe căile de comunicaţie acestea să poată fi transportate din timp spre unităţile sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Medicul sucevean a mai spus că în atenţia autorităţilor sanitare şi a celor publice locale se vor afla şi persoanele dializate, bolnavii cronici, dar şi persoanele cu o situaţie economică precară.

Directorul executiv al DSP Suceava a precizat că în cadrul şedinţei lunare cu asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari, care se va desfăşura astăzi, vor fi discutate toate aspectele care ţin de prevenirea populaţiei cu privire la măsurile profilactice pe care trebuie să le adopte în timpul sezonului rece pentru a-şi proteja sănătatea, dar şi cele privind limitarea efectelor determinate de fenomenele negative specifice sezonului rece.

Potrivit statisticii DSP Suceava, în judeţ s-au înregistrat 13 decese din cauza hipotermiei în perioada rece a începutului de an 2017.

De precizat este că în cadrul şedinţei de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe a fost prezentat Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018, cu obiective şi activităţi prevăzute a se desfăşura atât în perioada premergătoare sezonului rece, în timpul sezonului rece, cât şi la încheierea acestuia, cu termene şi responsabilităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: