Ca urmare a scăderii temperaturilor

Thermonet face probe pentru încălzirea locuinţelor

> Asigurarea căldurii este obligatorie după ce, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18 şi 6, mediile aritmetice a temperaturilor sunt mai mici de 10 grade Celsius > În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie, anul trecut Thermonet dând căldură începând cu data de 11 octombrie

 Pe fondul scăderii accentuate a temperaturilor atmosferice nocturne, societatea comercială Thermonet Suceava face manevre de pregătire în vederea furnizării de agent termic pentru asigurarea încălzirii locuinţelor. Astfel, transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de energie termică în sistem centralizat face cunoscut că, începând de duminică, în reţelele de termoficare vor fi făcute primele probe. „În vederea pregătirii sezonului de încălzire 2017-2018, începând cu data de 1 octombrie se va proceda, etapizat, la umplerea instalaţiilor în vederea efectuării probelor de presiune «la rece», urmate de cele «la cald»”, informează directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan. Conducerea concesionarului serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură atrage atenţia beneficiarilor care, pe durata verii, au intervenit cu lucrări pe instalaţiile din locuinţe să ia măsuri de prevenire a inundaţiilor şi daunelor materiale, eventual prejudiciu de care Thermonet „se exonerează”. „Rugăm asociaţiile de proprietari să comunice, înaintea începerii furnizării încălzirii în municipiul Suceava, imobilele în care au avut loc deconectări sau reconectări care au produs modificări ale instalaţiilor interioare de încălzire, în vederea echilibrării hidraulice”, arată directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan, adăugând că, dacă apar probleme, cei în cauză pot apela la numărul de telefon 0230520924.

Conform legii, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18 şi 6, mediile aritmetice ale temperaturilor atmosferice exterioare înregistrate sunt mai mici de 10 grade Celsius. În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie. În 2015, în unele zone ale municipiului caloriferele s-au dezmorţit încă de pe 8-9 octombrie, când conducerea Termica în faliment făcea probele la cald. Thermonet a preluat sistemul de distribuire, transport şi furnizare a energiei termice doar cu câteva zile mai târziu, respectiv pe 15 octombrie, moment în care s-a confruntat şi cu prima avarie majoră la magistrala de pe Calea Unirii, defecţiunea lăsându-se şi cu întreruperea încălzirii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI